2024. március 25., hétfő

„MAGYAR PÉTER SE TEHET SEMMIT” – A FALVAK ÉS A VIDÉKI VÁROSOK LAKÓI ESÉLYTELENNEK LÁTJÁK A NER ELLEN HARCOT HIRDETŐ JOGÁSZT - TUCATNYI TELEPÜLÉS CSAKNEM SZÁZ LAKÓJÁT KÉRDEZTÜK MEG

NÉPSZAVA
Szerző: UNGÁR TAMÁS
2024.03.25.


– Bohóc! Egy bohóc… – ezt ismételgette a Nagyváty község orvosi rendelője előtt a másfél éves kisfiával várakozó Mónika, amikor megkérdeztem tőle, hogy ki az a Magyar Péter.

– A bohóc minősítést maga illesztette rá, vagy hallotta valakitől? – faggattam őt tovább.

– A tévében hallottam.

– Akkor ön a Fidesszel szimpatizál…

– Persze – vágta rá Mónika –, a faluban szinte mindenki.

Az elmúlt napokban Baranya és Tolna megye tucatnyi településének lakóit kérdeztem arról, hogy mit tudnak Magyar Péterről. Négy városban és nyolc faluban csaknem száz embert állítottam meg az utcán, s a kérdezettek fele egy szót sem hallott a jogászról, aki a kegyelmi botrányba belebukó igazságügyi miniszter, Varga Judit volt férjeként egykor fontos posztokon szolgálta ki a NER-t, ám ex-párja közéletből távozása után harcot hirdetett a hatalmat – szerinte – antidemokratikusan gyakorló és korrupt Fidesz ellen.

Egy enyhe minősítés

Hetek óta tele a független és az ellenzéki média Magyar Péterrel, elmondták róla, hogy nagy leleplezésekre készül és pártot akar alakítani. Március 15-én 50-60 ezer ember gyűlt össze azért, hogy egy fővárosi nagygyűlésen megismerje a programját. Az általam felkeresett falvak lakóinak töredéke hallott erről, és aki mégis, az általában a kormánypárti értelmezés alapján alkotott véleményt a politikába berobbanó 43 esztendős férfiről. A bohóc még enyhe minősítés volt. Mondták futóbolondnak, árulónak, szarházinak, fasznak. És nőverőnek is. A Bonyhádon egykor cipőkészítőként dolgozó, Antalként bemutatkozó,78 esztendős férfi így fogalmazott: – a tévében nem mondták, hogy nőverő, csak azt, hogy azt beszélik róla, bántotta a feleségét.

Megosztom vele, hogy nincs adat arról, hogy verte volna Varga Juditot, majd arról kérdezem, szerinte miért akarják őt lejáratni.

– Azt nem tudom – rázta a fejét a férfi.

– Azt se hallotta, hogy bírálja a Fideszt és hogy pártot akar alapítani?

– Nem. Nekem jó a Fidesz, nem kell más kormány!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.