2024. március 12., kedd

MIBŐL ÉLÜNK AZ IDÉN? A GAZDASÁG KILÁTÁSAI 2024-BEN. PALÓCZ ÉVA, INFORÁDIÓ, ARÉNA

INFORÁDIÓ / ARÉNA PODCAST
Műsorvezető: KOCSONYA ZOLTÁN
2024.03.12.



Milyen állapotban van Magyarország gazdasága 2024 tavaszán? Hogyan értékelhető az elmúlt év és az idei évkezdet? Milyen külső és belső okok a meghatározóak ezen a téren? Növekedés vagy/és egyensúly? 

Mire számít a Kopint-Tárki: idén mekkora lehet a növekedés? Mivel lehet számolni a környező országokban illetve Európában? Mire számít a Kopint az infláció alakulásában a következő hónapokban és az év egészében? Lehet-e bízni abban, hogy egy tartós dezinflációs folyamat indult el Magyarországon? Van-e olyan tényező, ami kibillentheti a gazdaságot a dezinflációs folyamatból? Vannak-e munkaerőpiaci tartalékok? Hogyan növelhető a munkapiaci aktivitás? A kiskereskedelmi forgalomról milyen friss adatok vannak? Mit mutanak az ipari termelésre vonatkozó számadatok? Mennyiben nőhet a fogyasztás az idei évben? Mit jelenthet a fogyasztásalapú növekedés? 

Van-e veszélye a magas államháztartási hiányadatnak? Milyen következményei lehetnek mindennek a gazdaságra? Hogyan és mennyiben változott a magyar export szerkezete? Honnan érkeznek most leginkább külföldi befektetések Magyarországra? Elindult a jegybanki kamatcsökkentés. Mikor indulhat be komolyabban a vállalati és lakossági hitelezés? MIlyen árfolyamokkal számolhatunk az euróval és a dollárral szemben? Mennyire lesznek tartósak az árfolyamok? 

Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában 2024.03.12-én. A műsorvezető Kocsonya Zoltán. Podcast.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.