2024. március 2., szombat

ZAMECSNIK PÉTER: NEM CSAK A FIDESZ SZAVAZÓI TARTOZNAK A MAGYAR NEMZETHEZ

KLIKKTV / MÉLYVÍZ
Szerző: NÉMETH PÉTER
2024.03.02.



Kell, hogy legyen következménye annak, hogy két köztársasági elnök is megbukott, most ráadásul a Fidesz kommunikációja csődöt mondott, Orbán többet tett a helyzet javításáért, mint a Rogán-féle propagandaminisztérium – mondta a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Zamecsnik Péter ügyvéd. Emlékeztetett, a Fidesz szavazótáborát is megosztotta ez a kegyelmi kérdés. Hozzátette, „most ezzel az eszetlen jogalkotási szándékkal rossz irányba megy a kormány, mert nem a büntetést kell növelni, hanem a felderítési arányt.”

Beszélt Sulyok Tamásról, a frissen megválasztott köztársasági elnökről, akivel kapcsolatban a fő kérdést abban látja, hogy az Alkotmánybíróság elnöksége után, köztársasági elnökként, mennyire fogja kifejezni a nemzet egységét. „Ez Novák Katalinnak nem sikerült, ebben a nemzetben ugyanis nem csak a Fidesz-tábor van, hanem vannak, akik nem a Fideszre szavaztak és vannak talán sokkal többen, akik senkire sem szavaztak. Ők ugyanolyan magyar állampolgárok.”

Az ügyvéd beszélt a Gyárfás-perről is, amelyben már az meglepetésként érte, hogy védencét bűnösnek mondták ki. „Ez az ítélet is abba sorba fog tartozni, ahol másod- vagy harmadfok, vagy perújítás megállapítja az elsőfokú bíróság tévedett.” Azt is részletezte, hogy a széttárt kéz, miért nem lehet felbujtás alapja ebben az esetben. „A bűnsegéd általában egy aktív magatartás, nem az, hogy széttárom a kezem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.