2024. április 26., péntek

SZÉGYEN EZ AZ EMBER

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.04.26.


Hirtelen nem tudom, de voltaképp nem is érdekes igazán, melyik történt előbb: a Szakma Sztáron, illetve a CPAC-n való igehirdetés, de ez Orbán legújabb mérlege. A Szakma Sztár című rendezvényen nemes egyszerűséggel megfenyegette az irodistákat, számítógépes szakembereket, meg mindenkit, aki nem olajtól iszamos kézzel keresi a kenyerét, hogy reszkessenek, mert nem lesz rájuk szükség, hanem kizárólag szakmunkásokra, akiket szerinte nem tudnak leváltani a robotok. Azokat meg igen.

Lehetne hosszan mesélni, miért mondott hatalmas ökörséget a kedves vezető, de felesleges. Mert tudjuk, hogy virtigli populista a lelkem, aki organizmusoknak az a jellemzője, hogy mindenkinek azt mondják, amit azok hallani szeretnének. Ha irodisták előtt lépett volna fel, ugyanígy állította volna ennek az ellenkezőjét, ahogyan ő maga is volt már földműves és közalkalmazott, utcai harcos vagy jámbor nagypapa. Tök mindegy ennek a manusnak, csak a hatalom megmaradjon és a jó kis pénzjárás.

Mindemellett ezen a Szakma Sztáron azért az már túlzás volt, hogy olyan bicepszméregető képet készíttetett a diákokkal, mint régebben Chuck Norrisszal. Elég röhejesen néz ki rajta, de vállalja az idiótaságot, a nagyobbik baj, hogy voltak olyan ifjak, akik hajlandóak voltak vele ekképp fotózkodni. Néhány gyerek tehát megint elveszett a normális élet számára. Az ilyen fellépések egyébként ma már annyira érdektelenek és visszataszítóak, hogy nem is foglalkozna vele az ember, ha nem tartozna egy csokorba ezzel a CPAC-s szeánsszal.

Pedig igen. Hiszen ez ugyanannak a világképnek a két vetülete, amit valami érdemtelen eufemizmussal neveznek konzervativizmusnak, pedig egyszerűen csak fasizmus az, annak is a rosszabb fajtája. Mert amíg a gyerekeknek a szellemi munka alávalóságával uszított – mert ott is képtelen volt másra, mint ami a lényege -, a CPAC-s dzsemborin meg a demokratikus-liberális világ ellen, mert ott meg olyan közönsége volt, akik ezt szerették volna hallani. A különbség annyi, hogy szakmunkás soha nem akar lenni Orbán, ezeknek a vezére viszont igen.

Győzni fognak a nyáron Európában és az egész világon, ígérte Orbán a közönségnek a CPAC-n. Megint új világrendről hadovált, illetve annyi kreténséget hordott össze, amennyit a muníciójából össze tudott gyűjteni, és csak úgy, mint a Szakma Sztárral, ezzel sem foglalkoznánk már, mert dögunalom a manus és az avítt, de annál veszélyesebb eszméi is. De elhangzott egy mondat, ami mellett ilyen körülmények között sem lehet szó nélkül elmenni, mert erre azért fel fog figyelni a világ, ha még nem tette meg.

Majd kiderül. De, hogy mi se feledjük, rögzítsük az utókor számára, milyen ordas agya volt 2024-ben a mimagyarok miniszterelnökének, és abból a likacsos jószágból milyen bűzös gondolat szivárgott elő: „Idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát” – Ezzel kábította a megjelenteket a mi miniszterelnökünk, akitől már hallottunk náciba hajló kijelentéseket is, de most vetemedett először arra, hogy az emberiségnek a felvilágosodástól induló, a nyugati jóléti, demokratikus, liberális világig terjedő szakaszát megtagadja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.