2024. április 23., kedd

ÚJRA NŐTT A TANKERÜLETEK ADÓSSÁGA, A LEGNAGYOBB, 340 MILLIÓS TARTOZÁST A BELSŐ-PESTI TANKERÜLETI KÖZPONT HALMOZTA FEL - EZ AZ A TANKERÜLET, AMELYNEK NEMRÉG ŐRIZETBE VETTÉK A GAZDASÁGI VEZETŐJÉT KORRUPCIÓS BŰNCSELEKMÉNYEK MIATT.

NÉPSZAVA
Szerző: JUHÁSZ DÁNIEL
2024.04.23.


Bár a kormány tavaly decemberben mintegy 1800 millió forintot biztosított a tankerületi központok adósságállományának rendezésére, számos tankerületben már januárban újabb tartozásokat halmoztak fel – derült ki a Magyar Államkincstár kimutatásából.

A 60-ból 26 tankerületi központnak összesen 1880 millió forint volt a lejárt tartozásállománya januárban, ezek közül hétnek az adóssága közelítette vagy haladta meg a 100 millió forintot.

A legnagyobb, összesen 340 millió forintos adóssága a Belső-Pesti Tankerületi Központnak volt.

Ez az a tankerület, amelynek nemrég őrizetbe vették a gazdasági vezetőjét korrupciós bűncselekmények miatt.

A második helyen a Mátészalkai Tankerületi Központ végzett 193 millió forintos lejárt tartozással.

A harmadik helyen a Váci Tankerületi Központ állt 177 millió forintos adóssággal.

Februárra valamelyest mérséklődött a helyzet, a tankerületi központok összes adósságállománya 281 millió forinttal kevesebb, vagyis 1599 millió forint volt, amit 20 tankerület halmozott fel. Néhány központban, például a dunakeszi, a kelet-pesti, a miskolci, a szegedi, a tatabányai tankerületben sikerült rendezni az adósságokat, februárban már nem volt tartozásuk. A Mátészalkai Tankerületi Központban 81 millió forintra, a Váci Tankerületi Központban 97 millió forintra sikerült lefaragni a tartozást.

Mindeközben például a balatonfüredi, esztergomi, kaposvári tankerületnek, míg januárban nem, februárban már voltak adósságaik. A legnagyobb mértékben

a Kaposvári Tankerületi Központ tartozásállománya nőtt egy hónap alatt, nulláról 154 millió forintra.

Nagyot nőttek a Békéscsabai Tankerületi Központ adósságai is, a januári 39 millió forintról 155 millióra. A legtöbb adóssága – 336 millió forint – azonban továbbra is a Belső-Pesti Tankerületi Központnak volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.