2024. május 16., csütörtök

BELSŐ DOKUMENTUMOK BIZONYÍTJÁK, HOGY A MAGYAR KÜLÜGY TUDOTT AZ OROSZ KIBERTÁMADÁSOKRÓL – AMIKET KÉT ÉVE MÉG KAMPÁNYHAZUGSÁGNAK NEVEZTEK

444.HU
Szerző: KAUFMANN BALÁZS
2024.05.16.


-
Két éve derült ki, hogy Vlagyimir Putyin hekkerei megtámadták a magyar külügy informatikai hálózatát.

- A külügyminisztérium és több kormánypárti politikus egyszerűen letagadta, hogy ez megtörtént volna, „kampányhazugságnak” minősítette az erről szóló információt.

- Most új dokumentumokat mutatunk be, amelyek bizonyítják, hogy Oroszország katonai és polgári titkosszolgálatai széles körű kibertámadást hajtottak végre a magyar külügy rendszerei ellen.

- Nemzetbiztonsági szempontból felbecsülhetetlen értékű adatokat lophattak a külügy gépeiről.

Cikksorozatunk első részében mindezzel Szijjártó Pétert is szembesítettük.

„Kampányhazugságokkal nem foglalkozunk.”Ezzel a rövid mondattal reagált 2022 márciusában a külügy a Direkt36 cikkére, amely feltárta, hogy az orosz titkosszolgálatok széles körű kibertámadást hajtottak végre a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai hálózata ellen. A lap újságírója, Panyi Szabolcs a magyar diplomácia ellen elkövetett orosz titkosszolgálati műveletet háttérbeszélgetések segítségével rekonstruálta, és leírta, hogy Putyin hekkerei feltörték a külügy számítógépes hálózatát és a belső levelezését, és ott bármihez hozzáférhettek. A lap értesüléseit a minisztérium és több fideszes politikus egyértelműen tagadta.

Az általunk látott belső dokumentumok szerint ugyanakkor teljesen világos nemcsak az, hogy ezek a támadások megtörténtek, hanem az is, hogy a külügyben tudtak erről. Az egyik magyar titkosszolgálat vezetőjének levelében egyértelműen le van írva, milyen kiterjedt kibertámadásokról van szó, és azt is tisztázza, kik az elkövetők...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.