2024. május 2., csütörtök

KUNETZ ZSOMBOR A KISKUNHALASI KÓRHÁZVEZETŐ MENESZTÉSÉRŐL: EZ MAGA A NER

KLUBRÁDIÓ
Műsorvezető: DÉSI JÁNOS
2024.04.30.


A lojalitáson kívül az összes készség megléte huszadrangú a NER számára, sőt akár rossz is lehet, hiszen csak zavarja a rendszert, a középszerűséget – véli Kunetz Zsombor.


Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, történelmi csúcsra nőtt a közintézmények tartozása, március végéig 134 milliárd forintra emelkedett a lejárt tartozások mennyisége. Ezek közt is kirívó a kórházak tartozásmennyisége, amely majdnem 110 milliárd forint volt. A tartozás növekedésének üteme is érdekes, 2023-ban átlagosan havonta 3,7 milliárddal nőtt ez az adósság, 2024-ben már havi 20 milliárddal.

Kunetz Zsombor posztjában számolt be az egyik következményéről, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházvezetőjének menesztéséről, mint annak példájáról, "hogyan szippantja be, gyűri maga alá, a középszerűség mocsara mindazt, ami egy picit is előrébb mutató lenne".

"Ez a maga a NER, kiválogatja azt a kontraszelektált vezetői réteget, amelynek egyetlen és legfőbb erénye a lojalitás. Azon kívül az összes készség, képesség megléte huszadrangú a NER számára, sőt ha van, akkor az rossz is lehet, hiszen az csak zavarja a rendszert, a középszerűséget" – mondta a Reggeli gyors keddi adásában az egészségügyi szakértő, a Röntgen szakblog szerzője példaként említve a kiskunhalasi kórházvezetőt. Hozzátette, az önálló gondolkodás képessége azért zavarhatja ennyire a döntéshozókat, mert az ilyen szakemberek valószínűleg a versenyszférában is megállnák a helyüket, amely nagyobb szabadságot jelentene számukra. A szabad véleménynyilvánítás pedig nem érdeke a NER-nek, nekik irányítható "megélhetési vezetők" kellenek.

Megjegyezte, a kórházvezető képes volt egy elég rossz hírű városi kis kórházból egy majdnem megyei szintű ellátó kórházat épített fel. Ezt azért is tartja furcsának Kunetz, mert a koronavírus-járvány alatt ott épült fel a járványkórház, amelyben szintén tevékenyen részt vett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.