2024. május 30., csütörtök

MÁRTON ANDRÁS: VIDNYÁNSZKY AZ ABSZOLÚT HÜBRISZ

MÉLYVÍZ
Műsorvezető: NÉMETH PÉTER
2024.05.29.



A művészet minél sokszínűbb, annál érdekesebb, annál több embert tud elcsábítani – mondta Márton András színművész a KlikkTV Mélyvíz című műsorában. Ha ezt leszűkítjük, és egy-egy vezető ember ízlésére bízzuk, akkor nemhogy lábon lőttük magunkat, hanem főbe - fogalmazott a kormány elkezdett kulturális törvényéről, amelynek szerintük egységesnek, átláthatónak és arányosnak kellene lennie, hatálybalépése után azonban központosítás veszi kezdetét a kultúra területén.

Márton András arról is beszélt, hogy egyfajta színházfoglalás történik napjainkban. Hozzátette, beleszületett abba a világba, amikor a színházak el voltak foglalva, egy hamis ideológia uralta, de mindannyian gondolkodhattak másként, mindenki tudta, hogy a sorok közötti üzenetekre kell figyelni. „Hallatlan izgalmas szubkultúra alakult ki. A politika tudta, valamiért mégis hagyták, de ma nincs szellemi játéktér.”

A színművész a műsorban beszélt Vidnyánszky Attila sértődöttségéről, arról, hogy a független színházakat pedig lesöprik a pályáról, de Udvaros Dorottya ügyét sem hagyta szó nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.