2024. május 15., szerda

MEGLŐTTÉK ROBERT FICÓT, ÉLETVESZÉLYES ÁLLAPOTBAN VITTÉK KÓRHÁZBA

TELEX
Szerző: TÓTH GERGELY
2024.05.15.


- Rálőttek Robert Ficóra a Pozsonytól 180 kilométerre északkeletre található Handlovában (Nyitrabányán) tartott kormányülés után, a helyi kultúrház előtt.

- A szlovák miniszterelnökre helyszíni beszámolók szerint 3-4 lövést adhattak le, a támadás után életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel vitték kórházba.


- Lapértesülések szerint Fico a gyomrán, karján és lábán is megsérült.

- A tettest elfogták, de kiléte és indokai egyelőre ismeretlenek.

A Denník N helyszíni tudósítója lövésekről számolt be, és látta, ahogy testőrei felvették a földről a hatalomba a tavaly őszi választás után visszatért miniszterelnököt, besegítették a limuzinjába, akit később mentőhelikopterre raktak át, és szállítottak a besztercebányai Roosevelt kórházba, ahol egyenesen a sürgősségi osztályra vitték.

A szlovák kormány négy órakor adta ki első hivatalos tájékoztatását a politikus állapotáról, eszerint

Ficót életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba, miután a beavatkozás szükségessége miatt túl sokáig tartott volna őt Pozsonyba szállítani.

A miniszterelnök stábja Fico Facebook-oldalán azt közölte, hogy a miniszterelnököt többször is meglőtték, és „jelenleg életveszélyes állapotban van”, és sürgős műtétre szorul. Fico stábjának tájékoztatása szerint „kritikus órák következnek”.

A Denník N viszont több forrásból is úgy értesült, hogy Fico már nincs életveszélyben, azonban gyomrán, karján és lábán is megsérült. Ezt egyelőre nem erősítették meg hivatalos forrásból, a belügyminisztérium, az egészségügyi minisztérium és a rendőrség öt órára hirdetett meg sajtótájékoztatót...

Az Új Szó arról írt az Aktuality információi alapján, hogy Ficót három lövés érte: kettő a kezén, egy a hasán. Egy X-re feltöltött videón azt lehet látni, ahogy Ficót a kamerák elől takarva beviszik a mentőhelikoptertől a kórház épületébe:...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.