2024. június 30., vasárnap

KEDVES VIKTOR, PÉTER, FERENC! BOCS, HOGY ÉLÜNK!

VÁLASZ ONLINE
Szerző: STUMPF ANDRÁS
2024.06.28.


Itt a nagy, nemzeti egység: egymásnak dobálja, együtt nyomkorássza végre a „független sajtó” feliratú stresszlabdát Orbán Viktor, Magyar Péter és Gyurcsány Ferenc! Volna persze más megoldás is a problémáik kezelésére. Vélemény.


Micsoda hét! Micsoda nagyszerű hét! Jó, jó, a válogatott kiesett, de mi az ahhoz képest, hogy megvan végre az oly’ régóta áhított nemzeti egység. Mostantól a turáni átok sem veri a magyart, dús áldás száll Magor lányaira, fiaira, együtt legelészik a farkas és a bárány, szalmát eszik az oroszlán, akárcsak az ökör… Igen: 2024 júniusának utolsó napjaiban eljött a történelmi pillanat, amikor Orbán Viktor, Magyar Péter és Gyurcsány Ferenc egy nevezőre kerültek. Megszületett az egész nemzetre kiterjedő óriáskoalíció!

S hogy mi hozta össze? Hát a felismerés. Annak felismerése, hogy minden bajok okozója: a független sajtó!

Mint mindenben, ebben is Orbáné az elsőség, de a héten felzárkózott hozzá Magyar és Gyurcsány is. Már amennyire tehették így, kívül a hatalom sáncain. Olyat egyelőre sajnos utóbbiak nem engedhetnek meg maguknak, amilyet a kormányfő igen, aki hivatalt állított fel körmös Bauerek elhivatottságával megáldott káderrel az élén, hogy aztán most – minden előzetes hazugság ellenére – szépen vegzálni is kezdjék a sajtót. A szöveg ugye az volt, amikor a hivatalról szóló törvényt elfogadták, hogy a média nem érintett, hát hiszen nem is szerepel benne, de nem volt nehéz átlátni a szitán. Át is láttunk rajta, megmondtuk előre, hogy ez lesz, több sajtótermékkel együtt.

Ugyan a Válasz Online nem pályázik külföldi forrásokra (belföldiekre sem, hiszen, innen is köszönet érte, olvasóink támogatásából működhetünk, így aztán teljesen függetlenek lehetünk bel- és külföldi gazdasági, politikai befolyástól),

szolidárisak voltunk és vagyunk azokkal, akiket az imperialista Nyugat ügynökének és a nép ellenségének próbál beállítani a nemzeti bolsevizmus kifejezetten erre szakosított hivatala.

Szóval a most, elsőként megtámadott Átlátszóval is – mínusz persze Hont András. (Bodoky főszerkesztő mindenesetre talán hasznát veheti végre, hogy alkalmazza a fideszes megmondók Schiffer András melletti másik kedvenc „ellenzékijét”, aki maga is megafonosoknál hangosabban szokott „függetlensajtózni”: egyébként nagyon tisztességes írásában a hithű orbánista Skrabski Fruzsina is felhozza érvként, hogy többek között azért sem kellene nyösztetnie a hivatalnak az Átlátszót, mert ott dolgozik a Magyar-gyűlölő Hont is. Hátha ez hatni fog.)

Eddig persze semmi új nincs ebben. Előre a putyini úton. (Most fúrta meg például Orbán Viktor, hogy az EU elítélje Moszkvát, amiért Putyin betiltott 81 európai médiumot.) Csak a szokásos. Bandukolunk mi már ezen a pokolba tartó országúton egy ideje – ezért igazán nem érte volna meg billentyűzetet ragadni.

Csakhogy a héten a „független sajtó” feliratú stresszlabdáért bejelentkezett a másik két főfigura is. Most már egymásnak dobálják, felváltva nyomkorásszák...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.