2024. június 17., hétfő

OROSVÁRI ZSOLT: A VESZPRÉMI TÖRVÉNYSZÉK DÖNTÉSE EGYENLŐ A HALÁLOS ÍTÉLETTEL

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH-KÁLLAI SZILVIA
2024.06.17.


Itt állunk a halálsoron és várjuk a sorsunk beteljesülését – mondta Orosvári Zsolt, miután a Veszprémi Törvényszék kimondta: a magyar törvényeknek megfelel, hogy többszázezer rokkant – köztük Orosvári Zsolt is – jóval 100 ezer forint alatti, a létminimumot meg sem közelítő összeget kap az államtól. Ahhoz, hogy ezen változtatni lehessen, törvénymódosításra van szükség, annak hiányában a kedvező bírói döntéshez bátorság kell, mert ehhez szembe kell menni a hatalommal – jelentette ki Szepesházi Péter, Orosvári egyik ügyvédje.


„Magyarországon kialakult egy olyan helyzet, amelyben többszázezer sorstársunkat méltánytalan, hátrányos helyzetbe hozta az Orbán-kormány, mert olyan feltételeket biztosít, amelyek nem elegendőek az életünk fenntartására. A betegségeink miatt szinte alig tudunk tenni a helyeztünk javítására, de a Veszprémi Törvényszék szerint ez így rendben van, minden normális”mondta a tárgyalás után Orosvári Zsolt.

A lányait egyedül nevelő, 85 000 forint rokkant ellátásból élő sárbogárdi férfi két kiemelt panasszal támadta az államot: az emberi méltóság és a szociális biztonsághoz való jog, illetve a 2020 utáni és a korábbi rokkantellátások közötti indokolatlan különbségtétel miatt. Utóbbi hátrányosan érinti azokat, akiket 2020 előtt rokkantosítottak. Abban az évben ugyanis a strasbourgi bíróság ítélete szerint a magyar államnak rendeznie kellett a rokkantak helyzetét...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.