2024. június 17., hétfő

„RONALDO IS BELERÚGOTT NÉHA A KISPADBA” – CIVAKODÓ FIDESZESEK, ELLENZÉKI DIADALOK ÉS FIDESZES ERŐDÖK A BALATON PARTJÁN

TELEX
Szerző: MOLNÁR ZOLTÁN
2024.06.17.


Ahogy az egész országban, úgy a Balaton partvidékén is nagy felfordulást okozott az önkormányzati választás. Újrázni készülő polgármesterek buktak, egykor az országos politikában fontos szereplők mérették meg magukat. Nem mellékes, hogy a Balaton térsége demográfiailag folyamatosan változik. A Covid-járvány hatására felgyorsult a leköltözés a térségbe, egyfelől a home office-t lehetővé tevő munkamódszerek, másfelől a régi nyaralókba leköltöző nyugdíjasok miatt, és persze kis számban az EU-ból is telepednek le a térségben: a Balatontól délre, Somogyban és Zalában már az ingatlaneladások jelentős részénél nem magyar a vevő.

Mindezt tetézi a partközeli, esetleg túlzottan festői településeken végbement ingatlanár-robbanás, ami a kevésbé tehetős őslakosokat kiszorítja. Nem véletlenül hangzott már el, hogy a Balaton válhat Magyarország Floridájává. Nem mi mondtuk, hanem egy miniszter, Navracsics Tibor.

A Balaton fővárosai

A Balatonnak hagyományosan három önjelölt, egymással versengő fővárosa van: a déli Siófok, az északi Balatonfüred és a nyugati Keszthely. E településeken eléggé eltérően alakult az önkormányzati választás...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.