2017. január 18., szerda

A BRÓKERCSŐD MIATT NEM STIMMELHET VOLDEMORT VAGYONNYILATKOZATA

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Katona Fruzsina
2017.01.18.



Bukott a Mengyi házaspár a brókercsődön, ezért sem stimmelhet a fideszes Voldemort vagyonnyilatkozata; Tamásiban már a pingpongszettet is túlárazzák; plusz két milliárd megy a Szépművészeti felújítására.

Ezekről ne maradj le!

Technikai okok miatt plusz 2 milliárd megy a Mészáros-közeli cégnek (Átlátszó)Rossz helyre fektetett be a Mengyi-házaspár (24)Kiegyezett a kartellező vasúti cég a GVH-val: a büntetés töredékét fizetik (Világgazdaság)

Ha van 3 perced:


Technikai okok miatt plusz 2 milliárd megy a Mészáros-közeli cégnek

A Szépművészeti Múzeumot lassan két éve bezárták, hogy megkezdődhessen a Román csarnok és a hozzá kapcsolódó terek felújítása. A költségek most 2 milliárddal növekedtek, olyan konkrét technikai okokra hivatkozva, mint, hogy “Organizáció módosítása szükséges”. A kivitelező, a közbeszerzéseken felívelőben lévő, Mészáros-közeli Magyar Építő Zrt. (Átlátszó)

Rossz helyre fektetett be a Mengyi-házaspár
A Mengyi-házaspár pechére a Hungária Értékpapír Zrt.-hez vitte kamatozni negyven milliós megtakarítását. Mivel Mengyi Ramóna nevére kötötték a szerződést, a brókercsőd után neki kellett vallomást tennie, a többi ügyféllel együtt. A vallomás alapján világos lett, hogy valójában férje foglalkozott a kötvényekkel. Mengyi “Voldemort” Roland azonban nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában a megtakarítást, az alapján összesen 3,8 milliója van már évek óta. (24)

Dunaújvárosban közpénzből terjeszthetik Habony lapját

A Modern Media Group levélben kérte Dunaújváros polgármesterét, hogy anyagilag támogassák a Lokál Extra terjesztését a városban. Ez éves szinten három millió forintba kerülne az önkormányzatnak, de két szakbizottságon már át is ment a javaslat. Annak ellenére, hogy még a bizottság fideszes delegáltja szerint is olvashatatlan a reklámokkal telenyomott bulvárlap. (Hír TV)

Tamásiban még a pingpongszettet is húszszorosan túlárazták
Tamásiban nemrég két uniós, a szegénységben élők helyzetének javítását célzó pályázat zárult, amire 270 millió forintot költhetett a település. A helyiek azonban nem látják hová lett a pénz. Az elszámolásból úgy tűnik, rendesen túlárazták még a kisebb tételeket is: az 1600 forintos pingpongszett például papíron 38 000 forintba került. A Jobbik feljelentést tett költségvetési csalás gyanúja miatt. (Hír TV)

Kiegyezett a kartellező vasúti cég a GVH-val: a büntetés töredékét fizetik
A Gazdasági Versenyhivatal még 2010-ben szabott ki rekordmagas, 7 milliárd feletti büntetést négy kartellező, a frissen beáramló uniós pénzekre utazó vasúti cégre. Ehhez a körhöz tartozott Szijjártó Péter apjának cége is, de ők megúszták a büntetést. A befizetett büntetés az államé lesz. Korábban csak a Strabag fizetett, most a Colas dunántúli anyacégével sikerült megegyezni, így legalább a büntetés egy részét befizetik. (Világgazdaság, Index)

A magyar hatóságok 7 év alatt sem léptek 4-es metró ügyben
Az nem lep meg senkit, hogy az elképesztően drágára sikerült 4-es metró építéséből óriási pénzeket loptak el: az Európai Csalás Elleni Hivatal jelentése szerint az elköltött pénz 36 százalékát, vagyis 167 milliárd forintot. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy az elszámoltatást a zászlajára tűző Fidesz-kormánynak miért nem sikerült ezt kinyomoznia. Mindenesetre vizsgálják, nyilvánosságra lehet-e hozni a teljes jelentést. (Vastagbőr, Népszava)

Ha van még két perced:

A börtönök túlzsúfoltsága miatt bővíteni kell a szirmabesenyői börtönt, de a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága hiába írta ki a pályázatot: nincs fedezetük a több milliárdos építkezésre. (Átlátszó)

A népszavazási kampánnyal zászlót bontott a Momentum Mozgalom
. Szerintük a korrupciót nem lehet egyik napról a másikra leváltani, a megelőzést és a tudatosságot tartják fontosnak. (Átlátszó)

Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere ott van a település minden zugában: még az iskolai büfé üzemeltetését is a Mészáros és Mészáros Kft. végzi. (444)

A puccsszerűen bezárt Népszabadság története is rávilágít arra, hogy a bonyolult üzleti és politikai érdekektől akkor tud független lenni a sajtó, ha az olvasók támogatják. (Szakirodalom)

Bécsben az Immigrant Invest foglalkozik a letelepedési kötvények árusításával. Olyan jól megy nekik, hogy már két éve tudtak venni egy 750 ezer eurós ingatlant a legelőkelőbb negyedben. (168 óra)

Lezárják a brit és az amerikai hatóságok a Rolls-Royce négy éve indult vesztegetési ügyét
, persze csak miután befizették 671 millió fontos büntetésüket. (Figyelő)

Tíz határrendészt ítéltek másfél és négy év közötti szabadságvesztésre Szegeden, mert többször is pénzt fogadtak el a határon átkelő járművek vezetőitől. (MNO)

Polt Péter képviselői kérdésre elmondta
, hogy az elmúlt 7 évben 12 707, a nemzeti vagyont károsító személyt ítéltek el, de azt nem lehet tudni, ebből mennyien voltak közszereplők. (Index)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.