2015. december 13., vasárnap

ORBÁN MINDENT MEGTESZ HATALMA FENNMARADÁSÁÉRT

SZTÁRKLIKK
Szerző: Jablonka Richárd
2015.12.13.


Nincs jó hír azoknak, akik az Orbán-kormány bukását szeretnék. Jelenleg semmiféle jele nem látszik a rezsim gyengülésének sem külső hatások, sem belharcok eredményeképp. A Fidesz "tisztújító" kongresszusán minden bizonnyal marad minden a régiben, így Orbán is kipárnázhatja a székét.

"A miniszterelnök mindent megtesz hatalma fennmaradásáért, de azt tudni kell, hogy a többsége nem megingathatatlan, ami nyolc, tíz hónapja, a civil tüntetések idején ki is derült. Annak az időszaknak két fontos tanulsága van. Egyrészt kiderült, milyen tanulási, alkalmazkodási készsége van Orbánnak, illetve a politikájának. Másrészt, hogy ilyen helyzetek később is adódhatnak és az ellenzék felkészültségén múlik, hogyan tudja ezeket kihasználni. A miniszterelnöknek tavasszal kapóra jött a menekültügy, de az már politikai képesség kérdése volt, hogyan tudta ezt a maga javára fordítani. Jó lenne, ha a vele ellentétes oldalon álló fél is meg tudná ezt csinálni" - mondta el Lakner Zoltán politikai elemző a Népszavának adott interjújában. A nagy kérdés, ami a legtöbb internetes fórumon is elhangzik: ha Orbánék ilyen gördülékenyen alkalmazkodnak, vajon az ellenzék miért nem?

"Az ellenzéknek készen kellene állnia arra, hogy amikor a menekültválság kommunikációja kifullad, a helyébe az általuk megfogalmazott vonzó, és hihető követelések lépjenek. Sziszifuszi munka, de próbálkozni kell, sajnos a sikerre nincs garancia" - véli Lakner.
Jó kérdés, hogy lesz-e olyan kommunikációs szakember, aki képes megtalálni a megfelelő üzenetet.
Ahogy a politológus is mondta, a civil kezdeményezések után az ország felkapta a fejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.