2015. december 6., vasárnap

NEM ANNYIT ÉRSZ, AMENNYI MUNKÁT VÉGZEL!

NAPI REMÉNY BLOG

Szerző: sema22


Sokféle kifogást találhatunk, hogy miért hajszoljuk agyon magunkat. Ráfoghatjuk arra, hogy gondoskodnunk kell  a családunkról, vagy esetleg mondhatjuk azt, hogy annyira fontos a munkánk, hogy nem lehet nyugodtabb tempóban végezni.
De a legtöbb esetben a saját értékrendünkkel van a probléma. Rossz dolgoknak tulajdonítunk nagy értéket. Még pontosabban fogalmazva, a dolgok megszerzése a legnagyobb érték számunkra. 
A Biblia ezt mondja: "Megértettem, hogy az emberek miért dolgoznak olyan keményen a sikerért: mert irigyek arra, ami a szomszédjuknak van" (Prédikátor könyve, 4:4 GNT ford.)
Isten szerint két lehetőségünk van: vagy minden időnket arra fordítjuk, hogy lépést tartunk más emberekkel, vagy nem foglalkozunk ezzel, és így csökkentjük a stresszt az életünkben. De mindkettőt egyszerre nem lehet.
Így válik ez értékrendi kérdéssé. Több dolgot szeretnél, vagy kevesebb stresszt és több időt a családdal? A választás a tiéd. Mikor elég az elég? Megnyerheted a mókuskerékharcot, de attól még mókus maradsz...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.