2015. december 6., vasárnap

JELENTHETŐ LESZ AZ ONLINE CENZÚRA

VÍRUSIRTÓ BLOG

Szerző: G Data



Bár megosztott bejegyzéseink és képeink alkotják a Facebook tartalmát, ezek nem feltétlenül maradnak privát tartalmak. Úgyhogy a Facebook ugyanolyan könnyedén blokkolhatja vagy cenzúrázhatja megosztásainkat, amilyen könnyedén mi közzétesszük őket.
 
Amikor egy ilyen gigacég így bánik el az egyéni felhasználókkal, általában nincs kihez fordulni panasszal. Ez most lehet, hogy megváltozik az új weboldal, az OnlineCensorship.org létrejöttével.

Az oldal megszületése az Electronic Frontier Foundation (EFF) és a Visualizing Impact nevű cég partneri együttműködésének köszönhető. A célja, hogy nyomon kövesse és elemezze a letiltott tartalmakat, és hogy világos instrukciókkal lássa el a felhasználókat, hogyan nyerhetnek jogorvoslatot a cenzúra ellen.
 
A Facebook gyakran azután szedi le a tartalmakat, hogy bizonyos felhasználók sértő típusúnak jelölik meg őket, holott ez nem mindig fedi a valóságot. Ez a hamis bejelentés a legfőbb módja, hogy cenzúrázzunk olyan gondolatokat vagy személyeket, amelyek nekünk esetleg nem tetszenek...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.