2015. december 6., vasárnap

NEMZETI KOTON

REZEDA VILÁGA
Szerző: rezeda



száz év vagányMiközben minálunk babakocsiba tett koporsóval riogatnak és nevelnek papjaink, ilyen installációval próbálva meggyőzni a magyart, hogy még csak véletlenül se védekezzen a nyomorba döntő számolatlan gyermekáldás ellen, elámulva látjuk, s halljuk, hogy a hülyeség úgy tűnik, az illiberalizáció rendszer-specifikuma.
Ferenc pápa ugyanis szőrszálhasogatónak nevezte azt a vitát, hogy szabad-e a keresztényeknek óvszert használniuk. A Szentatya szerint a kérdést csak a vaskalapos keresztény fundamentalisták tartják napirenden, így mintha nagyítón át nézné kietlen országunkat, ahol, ha tehetnék, a hit egyes felkentjei visszahoznák a máglyahalált is, hogy boldogok legyünk.
Amilyen örömmel látjuk, hogy a Vatikánba Ferenccel beköszöntött a frühling, legalább annyira elborzadva tapasztalja meg az ember, mi történik a jobb sorsra érdemes hittel itt minálunk, ahol a politikával karöltve a naiv rajongók agyának átmosása zajlik, visszatérve a középkorba.
Dohos, avas szaga van ennek az egésznek, s ha a Szentatya kijelentését van még erőnk komolyan venni, akkor arra a megállapításra kell jutnunk, hovatovább semmiben sem különbözik a magyar katolikus kar az IÁ-tól. Annyiban csupán, hogy nem kalasnyikovval és macsetével terjeszti az általa egyedül üdvözítőnek vélteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.