2016. január 8., péntek

AMIKOR A FAGYI VISSZANYAL

MHE BLOG
Szerző: MHE
2016.01.08.


Egy hosszú karácsonyi szünet után vessük bele magunkat az újévbe, ami már most elég erős.

A Földművelésügyi Minisztérium egyik cége, a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet lazán bukott 100 millió forintot a brókerbotrányon, tanúi vagyunk annak, hogyan lesz Hosszú Katinka hamarosan hazaáruló, valamint folytatódik a felcsúti bandaháború, ugyanis a főváros megkezdte a Mahir hirdetőoszlopainak elbontását.

A mostani téma azonban David Cameron, brit miniszterelnök látogatásához kapcsolódik. A magyar tisztviselők arra kérték a brit miniszterelnököt, hogy a magyar vendégmunkásokra ne használja a migránst szót. A sajtótájékoztatójukon pedig Orbán Viktor is elmondta, hogy nem lehet migránsoknak tekinteni a kint dolgozó magyarokat.
Miért nem, miniszterelnök úr? Hogyan kellene akkor őket nevezni? Netalán sértőnek találja ezt a szót? Vajon mennyit tett ön és az agytrösztje annak érdekében, hogy a migráns szónak negatív felhangja legyen ebben az országban, és különösen az ön szavazótáborában?

Hát igen, ez pontosan az a helyzet, amikor a fagyi visszanyal. Az ön kormánya és pártja volt az, amelyik szavazatszerzés céljából elkezdett gyűlöletet szítani és uszítani más népcsoportok ellen. Ennek az egyik eleme volt az, hogy a menekülteket és bevándorlókat egyszerűen lemigránsozták, mintha csak valami tárgyak lennének. Való igaz, az önök szemében ők tényleg csak eszközök voltak, hogy megállítsa a népszerűségvesztést, hogy szavazókat szerezzen, és hogy ne a kínos ügyeik legyenek a beszédtéma...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.