2016. január 24., vasárnap

GYURCSÁNY IRÁNYT MUTAT

EURÓPA KÁVÉZÓ
Szerző: Európa Kávézó
2016.01.24.


Próbálnánk fanyalogni, de nem könnyű. Mondhatnánk, hogy egy szót sem ejtett erről, vagy arról, de az az igazság, Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde alapvetően rendben volt. Megvolt a kemény orbánozás, de igyekezett kormányzóképes alternatívát is mutatni. 

Úgy tűnik, a DK elnöke komolyan veszi a felkészülést. Mintha valamilyen versenyre, vagy fontos meccsre készülne. Szemmel láthatóan edz, gyúr, próbálgat taktikát, tervez stratégiát. Nem kíván engedni a rendszer legádázabb ellenfele pozíciójából, Orbánhoz képest pedig még mindig ő látszik a másik oldal alternatívájának.
Az a kérdés, hogy azt érzékeli-e, hogy ha a Fidesz-kurzus megbukik, nem egyszerűen kormányváltásnak, hanem rendszerváltásnak kell következnie? A 2010-ig tartó demokratikus korszakot váltó diktatúra után az 1989-esnél is erősebb, és ahhoz képest is más alapokat kell létrehozni, hogy még egy ilyen bűnszövetkezet soha többé ne kerüljön hatalomra.
Ehhez szükség lesz a most megalázottak, kisemmizettek igazságérzetének legalább részleges kielégítésére, nem lesz megúszható a számonkérés bonyolult, és az igazságszolgáltatás keretein belüli elindítása.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.