2016. január 8., péntek

KATINKA FOR PRESIDENT?

MAGYAR NARANCS - POLITICAL ANIMAL
Szerző: Keszthelyi András
2016.01.08.


Mielőtt az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltté választanák Hosszú Katinkát, hadd tegyek néhány kellemetlen megjegyzést. Keszthelyi András írása.

Értem én, hogy a demokrata lelkületű ellenzékiek jelentős része számára Hosszú Katinka valóságos hőssé nőtte ki magát alig 24 óra leforgása alatt. Mégis, mielőtt az ellenzéki pártok tárgyalásos úton miniszterelnök-jelöltté választanák őt a ballib értelmiségi hangadók nyomása és burjánzó Facebook-posztjainak hatása alatt, hadd tegyek néhány kellemetlen megjegyzést.

Először is, nem az úszónőt, hanem az ellenzéki lelkiállapotot minősíti, hogy egy szakmai-anyagi konfliktus pillanatok alatt politikai színezetet nyert. Magyarország lassan a 2 millió kremlinológus hazája lesz, már ha nagylelkű módon úgy tekintjük, hogy a lappangó baloldali szavazókkal ekkora tábora volna a demokratikus ellenzéknek. Ezért aztán nem meglepő, hogy apró jelekből jelenések lesznek, illetve a hatalom bármely nyúlványával való bármilyen jellegű szembenállás az új ellenállás alakzatát ölti magára, avagy a sziklaszilárdnak láttatott rezsim homlokzatán megjelenő első repedés benyomását kelti.

Így válik Hosszú Katinka is pillanatok alatt igazi ellenállóvá, valóságos hőssé, aki szembe mer szállni a gaz elnyomóval, de legalábbis annak helytartójával, az úszószövetség elnökével. Aki látványosan összetépi egy közmunkás 255 havi bérének megfelelő 12 milliós szerződését, mert nem hajlandó lepaktálni a rezsimmel...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.