2016. február 9., kedd

NEM A TANTÁRGYAT UTÁLJA A GYEREK, HANEM A TANÁRT

BEZZEGANYA BLOGJA
Szerző: TÜNDE
2016.02.09.


A napokban a félévi bizonyítványosztás és a felvételik kavartak fel sok port. Felmerül a kérdés, hogy mennyiben reális a gyerek hanyagságát a tudásának mértékét jelző érdemjegyekben megjeleníteni. Nos, szerintem semennyire.

Ha a gyerek otthon hagyott valamit, és emiatt nem tudja követni az órát, akkor két eset lehetséges. Vagy megérti és elsajátítja az anyagot enélkül is, vagy nem, és akkor amúgy is meglátszik a tudásfelmérés eredményében. De ezen sokáig lehetne vitatkozni, arra érdemes inkább koncentrálni, mivel lehet megelőzni az ilyen helyzeteket.

A fiam is ebbe a szétszórt kategóriába tartozott, és tartozik még ma is. Nálunk elsőben nemcsak az volt a gond, hogy nem jutnak el az iskolába a holmijai, hanem az is, hogy ami eljutott, az nem jut haza. Egy ideig én is úgy voltam vele, hogy hátha beleszokik, de egy idő után zavaró volt állandóan azt lesni, elhagyta-e éppen a ceruzáit, vagy sem. Ekkor fogtam magam és MINDENRE rákerült vagy a neve, vagy legalább a monogramja. Innentől a hazajutás megoldódott. Azt nem tudom, hogy ő gyűjtötte-e be a cuccait, vagy a tanár néni, vagy esetleg valamelyik osztálytársa nyomta a kezébe, de a dolog működött...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.