2016. február 9., kedd

ERKÖLCSI MAGASLATRÓL JÓ NAGYOT KÖPNI

GÉPNARANCS BLOG
Szerző: H.A.
2016.02.09.


A hír a Pázmány Péter Katolikus Egyetem honlapján:

A Trinity College felkérésére 2015. december 4-én A 11-15. század kánonjogi öröksége Cambridge-ben címmel tartotta meg összefoglaló előadását Szuromi Szabolcs a Gonville and Caius College teljes középkori kánonjogi kéziratállományáról.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) rektora által a középkori kánonjogi kultúra feltárása és megismertetése terén az elmúlt öt évben folytatott cambridge-i oktató- és kutatómunka elismeréseként a Gonville and Caius College (alapítva 1348) és a Robinson College után (alapítva 1977), az 1546-ban VIII. Henrik király által alapított Trinity College adományozott kutatóprofesszori címet a budapesti Kánonjogi Intézet vezetőjének. Szuromi Szabolcs Cambridge-ben végzett tudományos munkájának köszönhetően pontos kép alakult ki a cambridge-i kánonjogi oktatás eredeti forrásairól, kezdetének sajátosságairól, valamint az egyes – legrégebbi – kéziratok keletkezési helyéről és idejéről.

Szuromi Szabolcs hivatalos cambridge-i tartózkodása keretében tárgyalt a felsőoktatás nemzetközi minőségbiztosításáról. A PPKE rektora megtisztelő felkérést kapott a Cambridge-i Egyetem független külső szakértőkből álló akkreditációs testületében való részvételre...

És a blogbejegyzés róla a Gépnarancs blogban:

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.