2016. március 17., csütörtök

EZ MOST KOMOLY? MERT VICCNEK KICSIT DURVA LENNE

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.03.16.

... mondá az öreg székely a fiának, aki belevágta a hátába a bicskát.
Orbán poénkodott egyet, mikor  a pedagógus-tüntetésről kérdezték, mondván, ő tréfának vette az egészet, olyan viccesen hangzott az egész...

Mondhatnám, kiröhögte a pedagógusokat, meg az őket támogató társadalmat, amit egy miniszterelnök még akkor se tehetne meg, ha a probléma, melyért utcára mentek a tüntetők, nem lenne valós gond.
De az.Ő meg gőgös lekezeléssel beszél azokról, akik - minden ellenkező hírtesztelés dacára - nem a pénzükért, hanem a gyermekeinkért, unokáinkért állnak ki.Ők tudják, hogy nincs mindenkinek tizenötmillió forintja arra, hogy a gyermekét saját lábára állítsa, arra a kettőre se, amit a természet adott neki, nemhogy százlábút tudna varázsolni belőle, mint az ország legnagyobb tolvaja.
Ez a procc senki, ez az uborkafára felkapaszkodott kis spermabank képes beleröhögni a társadalom képébe - el van szemtelenedve a végtelenségig.

Közben a te gyereked, unokád jövőjével játszik, ahelyett, hogy a két bánatos golyócskáját morzsolgatná szotyolázás közben a zsebében.

Azon csodálkozik, hogy miért is kellene bocsánatot kérnie, és mögötte ott lihegnek kinyújtott nyelvvel összes seggnyalói, akik cinikus dumákkal próbálják elterelni a figyelmet arról, ami a valóságos probléma, arról, hogy ha ez a mentális kihívásokkal küzdő és ebben a küzdelemben folyvást vesztő beteg még sokáig hatalmon marad, akkor végképp megáll a társadalmi mobilitás.
Ha azt hiszed, hogy a te utódod nem érintett, akkor tévedsz, hacsak nem hívnak Lázár Jánosnak, vagy Rogán Antalnak.
Leszenek gyerekek, akiknek módjuk lesz elsőosztályú iskolákban tanulni, lehetőleg külföldi egyetemeken, lesznek olyanok, akik esetleg bejuthatnak a hazai felsőoktatásba - ők lesznek az első csoport beosztottai, ők lesznek a szellemi csicskások - és lesznek, akiknek még a szakmunkásképzésben való részvétele is utópia lesz, jóllehet a szakmunkás ma a betenított munkás új megnevezése - és mégse...
A társadalom harmada összes utódjával egyetemben beleragad a mély magyar nyomorba, és ezen nem segít semmiféle győzelmi harsona sem.

Ezt az embert az apja verte hülyére, de a türelmes társadalom még egyet se vert a képére egy hólapáttal, pedig már ezerszer is rászolgált volna.
Talán most jött el az ideje.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.