2016. március 14., hétfő

ŐK IS TANÍTANI AKARNAK, NEM FEGYELMEZNI

BEKIÁLTÁS BLOG
Szerző: Kabai Domokos Lajos
2016.03.14.


...Ne legyen igazam, de a hullámverés csillapítása érdekében a kormányzat tessék-lássék tesz majd kisebb engedményeket. Arra azonban aligha kerül sor, hogy módosítsa a társadalomról vallott felfogásának alapjait, ami köznevelési felfogásában is tükröződik. Ez a felfogás ugyanis arra a gondolkodásmódra épül, amire már hivatkoztam az elmúlt hetekben a Bekiáltás blogon, amikor az 1937–1944 közötti kúriai, vagyis legfőbb bírósági elnök Töreky Géza székfoglalójából idéztem:
„A törvényeket akként kell alkalmazni, hogy a vezetésre predesztinált rétegek védve legyenek a feltörekvő osztályokkal szemben”.
Kimondva kimondatlanul, az Orbán-rezsimnek is ez az egyik alapelve. A törvényhozási aktusok többsége mögött tetten érhető a szociális érzéketlenség, a gyengébbek kisemmizésére, a tehetősebbek további anyagi előnyökhöz juttatására irányuló törekvés, az elesetteknek a társadalom peremére szorításának szándéka. Az a felfogás jut itt és most érvényre, amely a tömegeket feudális módon rekeszti ki a nemzet fogalmából, s amelynek nyilvánosan is hangot adnak a hatalom sáncai mögött ülők, amikor a „Mindenki annyit ér, amennyije van!” dölyfös mondataikat vágják az alattvalók arcába...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.