2016. április 6., szerda

AMIT ORBÁN TETT - TÖRTÉNELMI TETT, VAGY KISNYÚL...

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.04.06.


Varga Miska pénzügyminiszter történelmi tettét ünnepli a kormányoldal.
Azok is, akik tudják miről hazudnak, meg azok is akik símán csak narancs-zombik.
Merthogy visszafizettük a pénzügyi világválság elhatalmasodását megelőzően felvett IMF és Uniós hiteleinket, melyeket a rohatt imprilista kizsákmányolók erőltettek ránk anno, de a Hős, ki csak néépének él elkergette őket libát fejni, az Unió hiteleit pedig - mecsoda történelmi tett - visszafizettük.

Határidőre.

Annak dacára, hogy mit ránk hagytak a századok, meg Bajnai, azt vígan eltapsoltuk, meg vettünk rajta MOL pakettet, melyen akkorát buktunk, mint ide Lacháza.
Mindeközben még ostoba magyarember nyugdíjacskájára félretett pénzét is szélbeszórtuk, a rohadt szél meg - amilyen kiszámíthatatlan a széljárás - befútta azt a Vezér muskátlis-zsalugáteres ablakocskáján, ott szemben a Kancsó Arénával.

És akkor most ünnepeljük meg őket, de előzőleg feledkezzünk meg arról, hogy a Magyar Népköztársaság, majd a Magyar Köztársaság is folyamatosan eleget tett nemzetközi pénzügyi kötelezettségeinek.
Eshetett jég, lövöldözhettek az utcán, cigánygyerekek potyoghattak a bársonyszékbe - mindíg.

1956-ban Fekete Jánosék aktatáskában vitték az esedékes törlesztőrészletet Bécsbe, amikor Kadhafi megharagudott a béketáborra és nálunk elhelyezett pénzét hétfőről-keddre a hóna alá csaptaq és elvitte - akkor is fizettünk.

És közben nem lopták el a nyugdíjalapot, a te pénzed, melyért megdolgoztál és amelyik akár békés öregkorod biztosítéka is lehetett volna.

Most meg még egy rohadt stadion-belépőd sincs, hogy legalább a fűtött gyepszőnyeg melegét élvezhesd télvíz idején, - eből is látszik, hogy mélyebben vagy a vakondoknál - hát köszönd meg szépen, ahogy anyukád tanította.

Most meg legyél büszke és hálás, miközben ugyanezekről a pénzekről mondták, hogy kiszolgáltattuk az országot az IMF-nek, melynek tagja és tulajdonosa is vagyunk, és amelyet a tulajdonosok azért hoztak létre, hogy kivédjék a pénzügyi válságok okozta pénzügyi zavarokat.
Lehet Gyurcsányra bármit mondani, de azt el kell ismerni, hogy roppant jó ürtemérzékkel mérte fel a helyzetet a világválság elején, és mikorra a válság istenigazában elkezdett dühöngeni, addigra mi már biztonságban voltunk...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.