2016. április 9., szombat

ELRABOLJÁK AZ ALAPÍTVÁNYI SZAKISKOLÁK VAGYONÁT IS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.04.08.


Az Orbán-rezsim erőszakkal elveszi a szakiskolákat fenntartó alapítványok vagyonát. Az alapítványok jogi személyek, magántulajdonnal rendelkeznek. Az alapítványi vagyon magántulajdon, a magántulajdonhoz való jog alapjog.

A sajtó "államosításnak" nevezi a diktatúra lopását, de "államosításkor" valamiféle ellentételezés jár. Senki tulajdonát nem lehet állami erővel elvenni. Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata 17. cikkének 1. bekezdése kimondja: "Minden személynek, mind egyénileg, mind másokkal együttesen joga van a tulajdonhoz. 2. Senkit sem lehet tulajdonától önkényesen megfosztani."

Magyarország a középkorban él. Az "Emberi és polgári jogok nyilatkozata" már 1789-ben kimondta: „Tulajdonától – lévén a tulajdonjog szent és sérthetetlen – senki meg nem fosztható, legfeljebb csakis oly esetekben, amikor ezt a közösség érdekéből fakadó nyilvánvaló és törvényes úton megállapított szükségesség követeli meg – ám ekkor is csak igazságos és előzetes kártalanítás fejében.”

Orbán a 17. századba viszi vissza Magyarországot, amikor az inkvizíció még gyilkolta a valdenseket, akkor lehetett minden kártalanítás nélkül elvenni mások tulajdonát...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.