2016. április 9., szombat

TIFFÁN HAVERJA A VÁDLOTTAK PADJÁN?

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2016.04.09.


Egyre csak gyűlnek a viharfelhők Orbán kedvenc borosgazdája, Tiffán Zsolt feje felett. Miután Tiffánt megkérték, hogy ne induljon a Fidesz megyei elnökségéért teljesen visszavonult a saját vadászterületeként kezelt Harkányba, de újabb sikerekkel nem, legfeljebb újabb botrányokkal "dicsekedhet" a saját hevessége és a méltatlan fideszes városvezetés révén. Most itt az újabb botrány: a hírek szerint egyik kedves barátját és támogatóját különösen nagy hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolta meg a Baranya Megyei Főügyészség.

Arról számolt be a Népszabadság pénteken, hogy Baranya egyik legsikeresebb agrárvállalkozóját állítják bíróság elé várhatóan még az év első felében. Az ötvenéves P. Sándor sokak szerint azért szárnyalhatott, mert jó kapcsolatot ápolt a megye meghatározó fideszes politikusával, Tiffán Zsolttal. A napilap úgy értesült, hogy a hegyszentmártoni P. Sándort különösen nagy hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolta meg a Baranya Megyei Főügyészség. 

Népszabadság szerint a "takarmánytermeléssel és állattenyésztéssel foglalkozó P. Sándor cége 2013-ban szerződést kötött huszonöt környékbeli őstermelővel arról, hogy 10-20 millió forintért gabonát vásárol mindegyiküktől. Ám a szerződött partnereknek nem volt földjük, gépük, pénzük és szaktudásuk az ilyen szintű mezőgazdasági tevékenységhez.

Csak őstermelői igazolványuk volt, s azért szerződtek P. Sándor cégével, mert 20-25 ezer forintot kaptak az aláírásukért. Mivel valamennyien olyan dél-baranyai faluban éltek, ahol az állástalanság 50-80 százalékos, és közmunkából, napszámból, segélyből tartották el családjukat, számukra ez a pénz is jól jött. Aztán 2014 őszén azzal szembesültek, hogy az eladott gabona után 1-2 millió forint adóelmaradásuk van, amelyet életük végéig vonnak majd csekélyke jövedelmükből."


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.