2016. május 25., szerda

AZ ÚJSÁGÍRÓ FAGGATJA A POLITIKUST? URAIM, CSAK A MUNKÁJÁT VÉGZI!

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.05.25.


Egyre ügyetlenebbül kezeli a kínos szituációkat a kormánypárti frakció. Rubovszky György kellemetlen bakija után például váltig tagadta, hogy Orbán Viktor tiltásáról tájékoztatta volna frakciótársát egy beélesített mikrofon társaságában. Az okvetetlenkedő újságírók ilyenkor persze a szakma szabályai szerint igyekeznek megkérdezni minden érintettet, ám ennek általában kitiltás lesz a vége, ami újabb kínos magyarázkodásokra kényszeríti a lapítani próbáló politikusokat.

Kövér László házelnök játszotta el eddig a kápó szerepét a Parlamentben, megbírságolt, kitiltott, fegyelmezett mindenkit, aki számára ellenszenvesen viselkedett a Tisztelt Ház falai között. Nagyon úgy tűnik, hogy erre nem lett volna joga, hiszen sérelmet szenvedett a szólásszabadság és a sajtószabadság is, ám nyilván ez érdekelte legkevésbé a házelnököt.

Sértettsége átragadt szinte az összes kormánypárti képviselőre, főleg most, hogy egyre többet kell magyarázkodniuk. A Fidesz frakcióvezető-helyettesét például a 2024-es olimpiai játékok megpályázásáról szóló sajtótájékoztatón más témákban is kérdezték, és ezen teljesen kiakadt. Nem véletlen, a téma ugyanis roppant kínos volt. Az újságírók arról faggatták Gulyás Gergelyt, hogy a törvényalkotási bizottság ülésén történtek miatt miért tiltották ki az RTL Klub egyik riporterét az Országházból. Gulyás, mint a testület elnöke, azt felelte: példátlan, hogy egy újságíró akkor próbálja kérdezni az egyik bizottsági tagot, amikor ő már ül az asztalnál, az elnök pedig szeretné megnyitni a tanácskozást....

ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.