2016. június 9., csütörtök

MÉDIAHELYZETÜNK

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: TAMÁSGÁSPÁRMIKLÓS
2016.06.08.


A Brit Média nevű cég (nevében a „brit” nem azt jelenti – angolul – , hogy „British”, hanem azt – héberül – , hogy „brit”, azaz „szövetség”), amely a Köves Slomó rabbi által vezetett, a lubavicsi hászid hagyományokat ápoló EMIH vállalkozása, bevásárolta magát a Klubrádió és a 168 Óra tulajdonosai közé. Most pedig tárgyalásokat folytat arról, hogy megvásárolja a Népszavát és a Vasárnapi Híreket (talán más befektetőkkel együtt).
Az ATV tulajdonosa pedig a Hit Gyülekezetének a médiacége.
 
Tehát a balközép, szociálliberális irányzatú – részben igen befolyásos – médiák jelentős részének tulajdonosa két konzervatív egyház lesz (nem annyira kelet-európai, mint amennyire észak-amerikai értelemben konzervatív). A Hit Gyülekezetéről azt írta az egyik publicistája, hogy várhatóan – az elkötelezett, aktív hívők számát tekintve – nemsokára a legnagyobb egyház lehet Magyarországon.
 
Tegyük hozzá, hogy a legfontosabb (egyben többnyire „balliberális” szellemű) kulturális folyóiratokat – az állami támogatás megvonásával – de facto megszüntették hazánkban. Ehhöz járul az egyetemek és akadémiai kutatóintézetek jobboldali „átállítása”, az egyik legfontosabb írószervezet, a JAK kinyírása… A lista szinte végtelen…

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.