2016. július 10., vasárnap

BYE- BYE, ZÖLD ÁG, ZÖLD LEVELECSKE...

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.07.10.



Ez már régen nem a fákról szól. Nem arról, hogy hány fát vágnak ki a Városligetben. Hogy letarolták a Kossuth teret, a József nádor teret, és hasonló csínyre készülnek a Római parton is. A fák is számítanak persze, mert egy nagyváros lakói nem élhetnek levegő nélkül, ám az emberek még náluk is fontosabbak. Az emberek most veszélyben vannak.
 
Nagytestű, kopasz izomemberek védik a rendet a Ligetben, és mindenhol máshol, ahol éppen jónak tartják. Az lett a törvény, amit ők annak tartanak, annak van igaza, aki nagyobbat üt.
 
A rendőrség csak amolyan kisegítő személyzet terveik végrehajtásához.
 
Már februárban is látszott, hogy a választási iroda munkatársai tehetetlenek a kopaszokkal szemben. Nem mintha ellenükre lett volna, hogy a szocialisták - vagy bárki más - ne tudják leadni a népszavazási kezdeményezésüket, de azt hitték, hogy majd a jogszabályok sajátos értelmezésével, fehérgalléros trükközésekkel, elejét veszik a népi kezdeményezéseknek.
 
Az, ami februárban történt, még a választási iroda embereit is meglepte. Ők akarták kijátszani a törvényt, de megelőzték őket.
 
Javítson ki, aki úgy emlékszik, hogy a kormány arra kapott felhatalmazást, hogy az emberek megkérdezése nélkül döntsön a Városliget átalakításáról. Vagy arról, hogy rendezzen-e Magyarország olimpiát. Hogy korábban soha nem látott méreteket öltsön korrupció. Hogy a közpénzek magánpénzzé lényegüljenek.
 
Hogy megmásítsák a múltat, elhazudják a jelent, ellopják a jövőt...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.