2016. augusztus 22., hétfő

AUGUSZTUS 20. UTÁN, OKTÓBER 23. ELŐTT

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.08.21.


Nincs nekünk szerencsénk ezekkel a nemzeti ünnepekkel.
Az évek során eljutottunk oda, hogy egyiket sem tartjuk sem fontosnak, sem felemelőnek.
Nemzetünk magasról tesz a hatalmon levők legitimálását szolgáló, aktuálpolitikával nyakonöntött igehirdetésre, nem vevő a dologra.
Az értelmesebbjét még külön bosszantják a XIX. század nagy romantikusait idéző eszmefuttatások, melyeknek annyi közük sincs az igazsághoz, mint Mészáros Lőrinc strómansága feletti szent felháborodásának a tiszta erkölcshöz.
Most éppen Szent Istvánt festjük még szentebbé, jóllehet a szent király kötésig vérben szilárdította meg uralmát, gyilkolva rokont - nem rokont egy idegen vallást terjesztő migráns banda hitvallását terjesztve.
A fehér lóból virsli, az ősi magyar vallásnak annyi lett, a sámánokat megrövidítették egy fejjel, a szent helyeket feldúlták, aki nem követte az új hitet, azt kardélre hányták, a szűzeket megerőszakolták, ami egy nagy marhaság volt, merthogy az ilyesmi babramunka, járt utat ne hagyd el a járatlanért, mondják a bölcsek...

Büszkeségünk sárbatiprói minket tartottak migránsnak, mígcsak nem jött a Szent Király, és az etelközi migránsokból szent kardjával engedelmes alattvalókat nem faragott - a bárdolatlanokat megbárdolta, és rendes emberekké nem tette.
Mi meg ünnepeljük azt, aki idegen hódítók csapatait vezette a büszke magyar nép ellen, és ez így fog tartani egészen október 23.-ig, amikor is változik a helyzet, és az idegen csapatok élén érkező, az országnak jót hozó vezető ismét negatív szövegkörnyezetben lesz csak említhető.

Tegnap megtudhattuk a Királyi Televízióból, hogy a történelem során ezen a napon ünnepeltük már az új kenyeret, és a borzalmas kommunista Alkotmányt is, melynek célja a magyar nemzet idegen szolgaságba taszítása volt, tiszta Brüsszel.
De arról nem esik szó, hogy ez volt Magyarország első írott alkotmánya, mely így kezdődött
Magyarország - Népköztársaság.
Magyarországon minden hatalom a dolgozó népé.
Ez tiszta beszéd, ha ma is ez lenne a rendező elv, az Alapizé igen hülyén nézne ki: Magyarországon minden hatalom a valóságos céljait keresztény-sovén halandzsával leplező szervezett bűnözésé.
Az ünnepnap egyébként békésen telt, az idő szép volt, nekem pedig abban a szerencsében volt részem, hogy a balatonpart egyik kikötőjéből nézhettem a part városainak tüzijátékait. Nagyon szépek voltak, a siófoki egészen gazdag volt, de Alsóörsnek, Fürednek sem kellett szégyenkeznie.
Közben belenéztem a budapesti tüzijáték közvetítésébe, az is nagyon szép volt, és most nem volt középponti kérdés a költség, kerül, amibe kerül, te fizeted, nem igaz?
Az is nagy könnyebbséget jelentett, hogy idén nem selejtezett a McDonald's tüzijáték-rakétákat, így nem láthattunk se vörös csillagokat, se hamburgereket az égen, és Habony Árpád anyósa se kereshetett volna annyit a dolgon, mint hajdan szegény Wermer anyósa keresett...
Őfelsége jövőre már a saját erkélyéről nézheti a tüzijátékot, ez egyébként is fontos neki, státus-szimbólum, első országlása idején a Parlament ablakából szemlélte a hambucikat az égen.
Miután a tüzijátékot addig a Gellérthegyről lőtték fel, a helyszínt át kellett helyezni a Parlament elé, hogy a legfiatalabb - mondhatnánk gyermeteg - demokrata le ne maradjon a látványról...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.