2016. augusztus 19., péntek

EL A KEZEKKEL A VASÁRNAPI BOLTNYITÁSTÓL!

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.08.19.


Úgy tűnik, a KDNP vezérkara nem tud belenyugodni abba, hogy egyetlen önálló kezdeményezésük csúfos kudarccal végződött idén áprilisban. A vasárnapi boltzár amilyen értelmetlen, olyan népszerűtlen volt, ám a kereszténydemokraták most úgy érzik, a menekültkvótás népszavazási hullám hátán visszaevickélhetnek a politika nyílt vizeire. Az alig mérhető támogatottságú párt lényegében presztizsokokból próbálja most ismét bezáratni a nagyobb üzleteket vasárnaponként. 

A vasárnapi boltzár sorsát azok az ügyetlen kopaszok pecsételték meg, akik az MSZP boltstop ellen indítandó népszavazási kezdeményezését blokkolták fizikailag a Nemzeti Választási Irodánál. Akkor az álkezdeményező Erdősiné testőreiként nem engedték elsőként blokkolni a szocialista Nyakó Istvánt, így látványos gyomrost vittek be az amúgy is gyenge lábakon álló magyar jogállamnak. Volt ebből mindenkinek baja, hiszen Nyakó halálra rémült a meglehetősen fenyegető külsejű kopaszoktól, Erdősiné lényegében azt sem tudta, hol van, férje majdnem kénytelen volt lemondani a polgármesterségről, a kopaszokat vélhetően megbízó Kubatov Gábor fideszes pártigazgató pedig hetekig bujkált a sajtó elől.

Az igazán nagy vesztesek mégis a hoppon maradt kereszténydemokraták lettek, hiszen hosszas belső lobbizás után (Orbán Viktor és Varga Mihály ellenállását leküzdve) sikerült kiharcolniuk a nagyobb boltok zárlatát a hét utolsó napján, ám a rendelkezés egy év után sem nyerte el a vásárlóközönség szimpátiáját. Most kiderült, hogy a füstbe ment tervet még mindig nem akarja elengedni Semjén Zsolt és csipetcsapata. Harrach Péter például harcos szakszervezetis aktivista szerepébe bújva azon mesterkedik, hogy elérje: vasárnap csak nyolc órát lehessen dolgozni, ami persze nem rossz gondolat, de a gyakorlatban kivitelezhetetlen több szakma esetében is.

"Már nem tűnik olyan abszurdnak az MSZP feltételezése, mellyel közvetlenül a boltzár feloldása után riogattak bennünket, tudniillik a kormány valószínűleg csak taktikázott áprilisban, és esze ágában sincs végleg lemondani a vasárnapi boltstopról."

Ha cinikusak akarnánk lenni, meg is kockáztathatnánk a kijelentést, mely szerint a KDNP olyan népszerűtlen, hogy nincs mit veszíteniük, így minden gond nélkül beállhatnak a lakosság többsége által ellenzett intézkedések mögé is. No, de ne ereszkedjünk olyan mélységekbe, melyekbe általában a kormánypárt politikusai szoktak süllyedni, így maradjunk annyiban, a kereszténydemokraták egyszerűen képtelenek elviselni, hogy a hat éves kormányzás alatt kiköhögött egyetlen önálló kezdeményezésük is elbukott a Fidesz pártigazgatójának és a hozzá köthető kopaszok szerencsétlenkedése miatt. Az, hogy a közvélemény-kutatások tanulsága szerint egy év nem volt elegendő ahhoz, hogy a vásárlók elfogadják a vasárnapi zár tényét, már kevésbé érdekli őket...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.