2016. augusztus 19., péntek

HOGY KIVEGYE ORBÁN VIKTOR SZÁJÁBÓL A SZÓT ÉS ODAHÁNYJA MEGRÁGVA A DISZNÓK ELÉ

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.08.19.


...Bayer Zsoltot, a hivatalosan-papíron kirekesztő és antiszemitát – az egymást ma áhítatosan elnökurazó egykori kollégiumi szobatársak, a pörköltszaftban tocsogó szellemiségű tenyerestalpasok körül léhűtösködő láncos kutyát – kitüntetik. Két böfögés között. Ezért tartják. Hogy közérthetően, egyszerűen, a mindennapi ember szókincsével operálva ugasson, csaholjon, a legalantasabb emberi ösztönöket meglovagolva dolgozzon az állandó fülkeforradalmi hangulat megteremtésén. Hogy kivegye Orbán Viktor szájából a szót – aki nem cigányozhat, buzizhat nyilvánosan és hivatalosan – és odahányja megrágva a disznók elé.

A láncos kutya megkapta méltó jutalmát. Mert a csúszómászónak kell a plecsni, a kiaggatható elismerés, a megerősítés, a trófea. Az örökös pusztítás trágyalevében röfögő, pálinkától és a kiszolgált hatalom óvó tekintetétől megrészegült udvari poéta ettől megy a mennybe. Oda van írva a pofájára az alázat, a hála, a tájbasimuló gerinctelenség, a szolgálatkészség, a moralitást, emberséget szembeköpő aljasság. Annak az embernek a sunyi tekintélyelvűsége, aki az elmúlt évek minden egyes napján egy gátlástalan rendszert dicsőített, aki annak minden vállalhatatlan disznóságát kimagyarázta és elkésett visszhangként védelmezte, aki lelkesen, lekifurdalás nélkül ásta az árkokat az egyes nemzetrészek között. Tette ezt úgy, hogy minősíthetetlen stílusban, verbálisan bántalmazott mindenkit, aki nem abban a sorban állt, mint ő.

Tegnaptól, mától ugyanezt fogja tenni, erről szól ez a kitüntetés. Arról, hogy mindenféle ezzel ellentétes feltételezés ellenére, a nemzeti-keresztény-konzervatív kormány megbecsüli és elismeri mindazok ténykedéseit, akik eltaposandó patkányokként, férgekként aposztrofálja az ellenségeket. Akik ellenségeket gyártanak, megbélyegeznek, megaláznak és a mosdatlan szájukra vesznek. A magyar kormány szerint ez a haza érdeke, a példaértékű és magas színvonalú munkásság, az egyetemes emberi értékek gyarapítása. A közbeszéd és a moralitás totális lezüllesztése lovagkeresztért kiált.

A szégyentől a tehetetlen felháborodásig sok minden átjárja az ember lelkét, és ezen az a halvány remény sem sokat segít pillanatnyilag, hogy eljöhet az az idő, amikor tagadnivaló szégyennek minősül majd minden állami kitüntetés. Mert ennél sokkal súlyosabb, hogy most, a jelenben ezeket az állami kitüntetéseket ez a kormány már nem először, de leglább minden eddiginél mélyebbre süllyedve gyalázta meg. Becsületes, értéket teremtő, ismert és elismert szakembereket aláztak meg visszafordíthatatlanul azzal, hogy Bayer Zsoltnak átnyújtották ezt az elismerést. Jóérzésű ember gyomra felfordul ettől a jól tartott, véresszájű pártkatonától és hihetetlennek tűnik számára, hogy egy országot ennyire meg lehet csúfolni. Pedig meg lehet.

Ha nekem lenne ilyen elismerésem, akkor most letörölném róla a port és visszaadnám. Az a kitüntetés, amit Bayer Zsolt megkaphat, az mindenki másnak legfeljebb egy jól irányzott kurvaanyázással érhet fel (hogy a költőóriás kedvenc szófordulatát idézzem.) Ami Bayer Zsoltnak elismerés, az egészséges ember számára sértés, szégyen és gyalázat. Akibe szorult még fikarcnyi emberség és becsület, az soha többé nem fogadja el ezt a kitüntetést, illetve viszolyogva adja postára és kikéri magának, hogy ezzel a szellemi-lelki topronggyal egy lapon emlegessék.

Még akkor is, de főleg éppen azért, mert ezt a kitüntetést már nem lehet visszavonni.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.