2016. augusztus 2., kedd

MÁR FÉL TUCAT BÜNTETŐELJÁRÁS FOLYIK AZ ÉRPATAKI POLGÁRMESTERHEZ KÖTHETŐ ÜGYEKBEN

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Becker András
2016.08.02.


Bár az utóbbi években több büntetőperből is szerencsésen került ki, legalább öt olyan ügyben jelenleg is nyomoznak, amelyek a szélsőjobb önjelölt darutollas ikonjához, Orosz Mihály Zoltánhoz kötődnek. Van ezek közt sikkasztás, hűtlen kezelés, zaklatás, és legalább egy olyan büntetőeljárásról tudunk, amelyik már bírósági szakaszban van. 
Előzmények
Bekamerázzuk a médiapatkányt – fenyegették és autókkal üldözték munkatársunkat Érpatakon
Érpataki hazugságbomba: amit az átlátszós patkánymédia elhallgatott!
Több tucat érpataki ingatlant szerzett meg az Orosz Mihály Zoltán által vezetett “jótékonysági szervezet”
Közmunkásként fizetett holdudvar, hiányzó elszámolások és átláthatatlan pénzügyek: ez az érpataki üzleti modell
Helyi forrásaink szerint a szokásosnál is zaklatottabb mostanában Érpatak polgármestere. Az “integrációs szakértő” néhány napja a tiszavasvári képviselőtestületi ülés szünetében rendezett jelentet: ezúttal egy helyi, éppenséggel kormánypárti képviselőnek próbálta meg fejhangon elmagyarázni, hogyan kell helyesen értelmezni a tényeket. A felek elég óvatosan hazugozták egymást, láthatólag mindketten kerülték a per tárgyává tehető markánsabb megfogalmazásokat.

Miközben a polgármester Tiszavasváriban vendégszerepel, vészesen fogy Érpatak számlájáról a pénz, elfogadott zárszámadás és költségvetés híján a település egy-két hónapon belül fizetésképtelenné válhat. Ráadásul a dolgok ezúttal alakulhatnak Orosz számára kevésbé szerencsésen is: a hatóságok mintha a korábbinál kicsit komolyabban vennék a polgármester ügyeit, és ha legalább kettőben elítélik, nem valószínű, hogy megússza letöltendő szabadságvesztés nélkül...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.