2016. augusztus 15., hétfő

ORBÁN CSENDJE

24.HU - POSZT ITT BLOG
Szerző: Farkas György
2016.08.15.


Van az labdajáték, amiben hiába verünk brazilokat, elmarad a kormányfői méltatás.

Korábban szóvá tettem, milyen furcsán osztja Magyarország sportimádó miniszterelnöke a dicséreteit. Gondoltam, mivel óriási a tét, csapat- és labdajáték, ráadásul brazilok az ellenfelek, majd a vízilabdameccs után töri meg a napok óta tartó csendet. Aztán a medencében a Benedek-csapat bizonyított, veretlenül lett csoportelső, Orbán druszája, Nagy Viktor eksztázisban védett, de semmi. Mindez azért elgondolkodtató számomra, mert egyrészt Szelényi Ivántól tudom, hogy Orbán Viktor a néplélek nagy ismerője, nagy stratégameg persze azt is, hogy a pszichológia szerint nem az a boldogabb, akit mindig agyondicsérnek, hanem az, akit következetesen. (Az lesz tehát sikeresebb, aki tudja, minden tettének következménye van.)

Azt is tudom persze, hogy a foci más, hiszen Hosszú Katinka egyetlen olimpiai aranya után sem mentek utcára az emberek ünnepelni. Korábban a miniszterelnök a magyar focistáknak még a Belgium elleni 4-0-s veresége után is gratulált az Eb-n nyújtott vitathatatlan teljesítményükhöz.

"Szép volt fiúk, mindent köszönünk!"

Ezt írta akkor a Facebookon a miniszterelnök. Azt nem tudhatjuk, mert ezt érdemben még nem vizsgálták, hogy a magyarok váltak akkoriban kicsit orbánviktorossá, vagy Orbán Viktor vált most annyira eggyé népével, hogy inkább ő is csendben van, kivár és csak a győztest ünnepli. Ennek is lehet realitása, talán nem is lehet minden pontszerzéshez, bronzéremhez kormányfői gratulációt állítani, de eme tézisnek meg az ad vajszínű árnyalatot, hogy a köztévé már Orbán Viktor szavaival ünnepel minden egyes olimpikont, és kétlem, hogy a kormányfő jóváhagyása nélkül.

"Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!"

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.