2016. augusztus 10., szerda

PERSÁNYI, A KOLLABORÁNS?

EURÓPA KÁVÉZÓ BLOG
Szerző: Európa Kávézó
2016.08.10.


Itt ülünk a Kávézóban és nem értjük a csendet. Pár nappal ezelőtt eszeveszett ordibálás hallatszott a liberális értelmiség egy részétől, hogy micsoda skandalum Eörsi Mátyásnak ajánlást kérni egy, a magyar kormánytól teljesen független nemzetközi szervezet főtitkári posztjára. Most meg sehol egy teremtett lélek, amikor egy korábbi SZDSZ-es miniszter feladatot vállal az Orbán-kormány közvetlen megbízásából. Persányi Miklós a Liget fáiért lesz felelős miniszteri biztos.

Kettős mérce érvényesül? Eörsi, akinek talán a legnagyobb bűne a DK-tagsága, nem tett mást, mint egy olyan helyre kért önmagára jóváhagyást, ami anyagilag nem függ ezektől. Ha megválasztják, munkáját Orbánéktól földrajzilag is távol végezheti, a demokratikus normák terjesztőjeként. Az Állatkertet nagyszerűen igazgató Persányi ellenben egy olyan történethez adja a nevét, amelyben Mécs Imrét igazoltatták, aktivistákat vittek el erőszakkal, ahol Kubatov-kopaszok ordibáltak rendőrökkel és lökdösték a fakivágás (értsd: Orbán Várba költözése) ellen tiltakozókat. Nem mellékesen Persányi a Gyurcsány-kormány kiváló és felkészült környezetvédelmi minisztere volt.

Ez így rendben van?

Eörsi Mátyásnak nem szabad a kormánytól független, varsói székhelyű szervezetbe pályázni, Persányinak szabad munkát vállalni a kormánynál? Hol vannak a vad Facebook-bejegyzések, toporzékoló kommentek?

Lassan el kéne gondolkodni annak a három-négy, magát mindenki fölé helyező erkölcsprédikátornak, akik kíméletlenül, és könyörtelen tévedhetetlenséggel kinyilatkoztatják, hogy ki kicsoda, ki mennyit ér, hogy hol van az igazság. El tudják-e fogadni, hogy létezik-e többféle igazság? Hogy például meddig terjesztik azt az ostobaságot, hogy az egymilliós választói akarattal ellentétesen a pártok vonuljanak ki az országgyűlésből, mert ők öten így látják helyesnek? Hogy politikai számításból nem érdemes embereket, esetleg egész pártokat elparentálni, hiszen azok ennél többet érnek és több a munka bennük (és nincs is másik helyettük.) Talán gondolkodni kéne azon, hogy ártanak, vagy használnak az ellenzéknek, a kormányváltás ügyének...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.