2016. augusztus 10., szerda

GÁTLÁSTALANOK

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: Somfai Péter
2016.08.10.


Én nem hiszek azoknak, akik azt állítják, hogy ebben az országban még a kutya sem ugathat Orbán Viktor jóváhagyása nélkül. Sőt, egyre inkább az az érzésem, mintha kezdenének kifutni a kezei közül azok a szálak, amelyeket egy igazán erélyes főnök a világ minden kincséért sem volna hajlandó átengedni másoknak.

Napok óta hangos a sajtó attól a különös esettől, hogy egy kormánydöntést néhány nappal a megszületése után ugyanazzal a lendülettel töröltek. Fideszológus legyen a talpán, aki ki tudja sakkozni bizonyos döntésekből az igazi okot. Rosszabbul teljesít a gazdaság és Varga Mihály behúzta a féket? Túl sokat beszélt Lázár és az orrára koppintottak? Seszták és a főminiszter összecsapott? Aki valamilyen politikai játszmában rosszat húz, megnézheti magát. A politikából eltűntek a gátlások.

Meglehet, Simicska is többet gondolt magáról, mint amekkora valójában Orbánnal szemben. A folyamatos szívatása legalábbis ezt jelzi. Minden jött-ment hivatalnok beletörli a lábát, azt gondolja, magasságos vállveregetés, netán előléptetés lesz a jutalma, ha eljut az „Ő” fülébe, hogyan törlesztett a bukott embernek.

Mert ez az egész mai világ a gátlástalan törlesztésekről szól. Orbán már hat éve törleszt Gyurcsánynak, mert egy tévés vitában felmosta vele a padlót. Minden rendű és rangú szocialista politikusnak, akibe valamilyen módon bele tud kötni, a nyolc évért, amiért két ciklusra ellenzékbe kényszeríttették. Neki a gátlástalan szívatás, a meghurcolás, az erkölcsi kivégzés a fontos...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.