2016. augusztus 27., szombat

FALUSI MACHIAVELLI

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
2016.08.27.


...Mivel legyen elfoglalva a nép?

Egymás evésével legyen elfoglalva.

De ha nem kannibál?

Tegyük azzá.

Először is, fűtsük fel a kazánt, hitessük el vele, hogy a pomogácsok okozzák minden baját, és csak jönnek, jönnek. Aztán ezt mondjuk sok alkalommal. Közben a pomogácsoknak megvannak a maguk nagyon súlyos problémái, amiről mindenki tud és sajnálja is őket: mi ne sajnáljuk, mi a pomogácsok hátán vonulunk majd be a faluházára. Építsünk kerítést, rakjunk a tetejibe pomogácsriasztó répakoponyákat. Egyáltalában, minden pillanatban tegyünk úgy, mintha csak a pomogácsok léteznének ezen a kerek világon.

Addigra már mindenki kellőképpen el lesz foglalva velük, a kormánypártiak legszívesebben pomogácsot ennének, az ellenzékiek inkább segítenék őket, ha már erről nyávog a kóbor macska is az út mentén, tegyünk fel egy nagyon hülye kérdést. Mondjuk: „Akarja-e Ön, hogy öt török öt görögöt dögönyözzön örökös örömök között és pomogácsok is legyenek ott?” Állítsuk, hogy ez az Unió miatt van, és ezt el kell dönteni, de nem rögvest, hanem két hónap múlva. Aztán dőljünk hátra, beindult a terv.

Először mindenki azt fogja mondani, hogy ilyen hülye kérdést még nem hallott, mi köze az Uniónak a dögönyözéshez és hogy kerülnének oda pomogácsok? No, de bízzunk a nemzeti alkatban. A leghamarabb a kormánypártiak (így nevezzük azokat, akiknek anyagi érdekei részben egybeesnek a mi érdekeinkkel) fognak magukhoz térni, és kijelentik, hogy nemnemsoha, le a pomogácsokkal, vesszenek a dögönyözők!

Az ellenzékiek (ők azok, akiknek sem anyagi, sem egyéb érdekeik nem esnek egybe a mi érdekeinkkel) erre fel zavarba jönnek, és azt mondják, hogy semmi baj sem a görögökkel, sem a törökökkel, sem a pomogácsokkal, és hülye a kérdés. Mivel semmi értelme, az is hülye, aki válaszol rá. Igazuk van egyébként, de nem sokra mennek vele, mint azt majd láthatjuk. Nekik először mondjuk azt, hogy az alvégiek majd mind mellettünk fognak szavazni. A fene tudja, az alvégiek kire voksolnak majd, de csak mondjuk így, mert ettől elkezdik gyűlölni az egész Alvéget, mindenestől, ha alvégit látnak, elmondják mindennek, árulónak, gazembernek, megdobálják sárral is – szavazás még nem volt, de jó előre. Ha az alvégiek ettől nem gorombulnak be, hát semmitől. Senki sem fog utána számolni, hogy az alvégen negyvenszer kevesebben szavazhatnak, mint a felvégen.

Aztán elkezdenek majd gondolkodni. Az egy dolog, hogy rendes ember nem szavaz ebben a kérdésben, de hogyan nem szavaz? Úgy nem szavaz, hogy otthon marad vagy úgy nem szavaz, hogy rárajzol egy hatalmas lószerszámot a lapra? Esetlegnek okából egyszerre ikszel igent és nemet, hogy biztos érvénytelen legyen? (Olyan is lesz, aki majd azt mondja, lehet igennel is szavazni, de azokkal ne is foglalkozzunk, azok már nekünk is túl elvarázsoltak). Az egyik okos ember egyet mond majd, a másik másat. Abban azonban mindegyik egyetért majd, hogy neki és csak neki lehet igaza, máshogy nem is lehet nem válaszolni a síkhülye kérdésre, csak úgy, ahogy ő nem válaszol.

Ezzel szemben, aki másképp nem válaszol, az a haza ellensége és a mi szekerünket tolja. Mondjuk tökéletesen mindegy, hogy ki hogyan nem szavaz, mert szavazás úgysem lesz, de így kell ennek mennie. Mikor már jobban utálják egymást a különböző módokon nem szavazók, mint az alvégieket, és már mindenkit legalább egyszer lehazaárulóztak egymás között, mikor már a tisztességes ember úgy áll, hogy legszívesebben se így nem cseszné el a szavazást, se úgy, se másképp, hanem előtte legkésőbb egy nappal főbe lőné magát, akkor kezd eljönni a mi időnk...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.