2016. szeptember 17., szombat

AMIKOR A CIGÁNY A SAJÁT NYOMORÁT VÉDI

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.09.16.


A kormány felfedezte a cigányságot, mint potenciális partnert. Sajnálatos módon nem abban kérik az együttműködésüket, amiben kellene. Nem a felzárkóztatás, a szegregáció megszüntetése, a bűnözés enyhítése, az oktatás, képzés, munkához jutás szélesítése terén akarnak együttműködni, hanem a kvótanépszavazás érdekében szólították meg őket.
Nem gondoltam, hogy találnak partnert a félelem és gyűlölet terjesztésére a roma közösségekben, de megint csalódnom kellett.
 
Ritka alkalom az, amikor centire pontosan meg lehet találni egy ilyen sunyi akció eredetét, de ez egyike ezen alkalmaknak. Az eredet Tőkéczki László történész, az ELTE tanára és a vele készült rádióinterjú. Jegyezzük meg, írjuk ezt is többi közé, hogy az elszámoltatáskor, vagy a történelem sötét lapjaira való feliratkozáskor emlékezzünk majd erre a névre és erre az eszmére.
Meg kell célozni a cigányokat. El kell nekik mondani, hogy ha hozzánk be akarnának telepíteni 50-60 ezer embert, akkor kész, a cigányok segélyezésének vége, mert ugyanazt a pénzt fel kéne osztani, és így nem érdekük a cigányoknak sem a befogadás.
Az erről szóló cikkünk ITT található.
 
A kormány két kézzel kapott az ötleten. Hát tényleg, ott vannak a romák! Sokan vannak, sok-sok szavazat. Csak meg kell őket mozdítani, hogy elkezdjék félteni azt a keveset, amijük van. Ehhez találták meg a megfelelő partnert Lakatos Attila Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigány vajda személyében. Villámgyorsan megalakult az Európai Romák Egyesülete nevű civil szervezet. Példás gyorsasággal, múlt szombaton.
 
Ez örömteli hír lenne, ha nem arról szólna, hogy a szervezet teljes erővel beleáll a kormány kampányába és a romák nyomorúságát meglovagolva igyekszik voksokat gyűjteni. A szegénységre, a tudatlanságra építve győzi meg a cigányságot arról, hogy saját kezükkel védjék a saját nyomorukat, jövőtlenségüket.
 
Ahelyett, hogy a kormány igyekezne megfelelő roma embereket megnyerni ahhoz, hogy fel lehessen számolni az iskolázatlanságot, a szegénységet, a bűnözést, a nyomorból fakadó egészségügyi vészhelyzetet, a sehová nem vezető közmunkát, a felzárkózást lehetetlenné tévő szegregációt védeti meg azokkal az emberekkel, akik nem tudnak és nem is akarnak kitörni a generációk óta öröklődő nincstelenségből és jövőtlenségből.
 
Nem akarnak kitörni, mert nincsenek olyan vezetőik, akik meggyőznék őket arról, hogy máshogy is lehet és máshogyan kell élniük. Illetve vannak ilyen emberek, szerencsére van Cserdiben egy Bogdán László, van L. Ritók Nóra. Ők nem a segélyekre és az adományokra építenék a romák életét, hanem oktatásra, munkahely teremtésre. Nem azt hirdetik, hogy magától értetődően jár valami is a roma embereknek pusztán csak azért, mert romák. Nem, nem jár semmi, ahogy a társadalom többi tagjának sem jár...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.