2016. szeptember 1., csütörtök

ANYA! APA! KEZDŐDIK!

TÖRÖK MONIKA BLOGJA
Szerző: Török Monika
2016.08.31.


Mostanra már valószínűleg minden 18 (pardon: 16) év alattinak beleállt a görcs a gyomrába, már mindenki vadul kivasalta az ünneplőjét, megvetette az új táskát, tolltartót, izés füzetet, bigyós körzőt, pláneolyanos tornazsákot, jaj-de-ez-olyan-cikis tesicuccot, meg a kiegészítőket.

Az idén már tök olcsóból meg lehetett úszni, a rezsicsökkentés jegyében, ha mindenből új, akkor akár 80-90 ezer forintból is, hozsánna néked, NER.


Majd holnap megkapjuk a tankönyvcsomagokat is, melléjük a csekket, az se két fillér lesz, pláne, ha a gyerek nyelvet is tanul (miért ne tanulna?!), meglesz olyan 20-25 ezerből, van annak, aki el nem issza. Hozsánna néked, KLIK.

És ha már KLIK: hát veszünk az iskolának géppapírt, krétát, kifestettük az iskolát, a kerítését (lehetőség szerint szivárványszínűre), újrahúztuk a drótokat a falban, kicseréltük a villanykörtéket, visszaszereltük a kilógó konnektorokat, odaadtuk az alig használt monitorjainkat, laptopjainkat, televettük a klotyókat vécépapírral, szappannal, papírtörölközővel. Esetleg vettünk már padokat és székeket is, meg persze táblákat, térképeket, Mengyelejev-táblázatot és ami még kellhet a közoktatásban, ha már értünk van, hozsánna néked ismét, KLIK.

Akiknek nem volt szerencséje, már ma ájuldozhattak a hőségben az évnyitón, jobb helyeken összevonják ezt az első tanítási nappal - mert a szeptember elseje az szeptember elseje, kit érdekel, hogy csütörtök, és esetleg semmi értelme ennek az egésznek?! Rend a lelke mindennek...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.