2016. szeptember 1., csütörtök

ÍGY LESZ A LIBERÁLISBÓL TERRORISTA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.08.31.


Már az is figyelemre méltó, hogy Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője, az ATV tulajdonosa a Fidesz-közeli és a szélsőjobboldal kommentelőit vonzó Mandinernek adott interjút "Az iszlám és a balliberális oldal szövetsége fenyegetés" címmel. Egyértelműen kijelölve azt a szellemi közösséget, ahova tartozik. De ahogy Németh levezeti sajátos világnézetét, az előrevetíti, hogyan lesz üldözendő terrorista, aki liberális. Ez az interjú jelentős mérföldkő lesz az újkori magyar fasizmus történetében.

Ennek lényege, hogy a muszlimokat a terrorizmussal azonosítja, a liberális demokraták menekültekkel szembeni magatartását a muszlimok és a liberálisok összefonódásaként értelmezi. Ebből az következik, hogy az emberi jogokat, a vallásszabadságot tiszteletben tartó liberalizmust a terrorizmus támogatásával teszi egyenlővé. Így lesz a terrorizmus támogatója, aki liberális, így lehet majd a liberális demokrácia híveit a terrorizmus elleni harc részeként üldözni.

A magyar liberálisok készülhetnek arra, hogy az Orbán-rendszer e logika alapján üldözi majd a rendszer ellenfeleit, mint a terrorizmus támogatóit, s mint terroristákat. Mielőtt ennek részleteire térnénk, az interjú egyéb érdekes részeit érdemes szemügyre venni:


ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.