2016. szeptember 14., szerda

TELJES FOKOZATON A KORMÁNYPROPAGANDA - MÉGIS BIZONYTALAN MÉG, HOGY ÉRVÉNYES LESZ-E A NÉPSZAVAZÁS

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.09.14.


A jogilag egyáltalán nem releváns kvóta-népszavazás kampányának felénél járunk, amelynek egyetlen reális célja, hogy az emberek félelmét kihasználva megerősítse a Fidesz pozícióját. Szó sincsen a „keresztény Európa” védelméről, mivel az egyetlen, amit ez a népszavazás védelmez, az Orbán hatalma, miközben fű alatt, jó pénzért másféle bevándorlókat engednek be, amellyel csak a haverok járnak jól, az adófizetők pedig egyáltalán nem.

Bár teljes fokozaton dübörög a kormánypropaganda, mégis ennek ellenére ellentmondásos felmérések jelentek meg, hogy sikerül-e a Fidesznek a hatékony mozgósítás, egyáltalán érvényes lesz-e majd az október 2-i népszavazás. Ellenzéki oldalról eközben a szavazás szabotálására buzdítanak, ám szokás szerint nem egységesek az álláspontok.

Akarja-e, hogy az Európai Unió az országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” – ez a nagy kérdés, amely most minden, a politika iránt legalább valamelyest érdeklődőt foglalkoztat.

Felmerül a kérdés, mire jó a félelemkeltés, vagy a népszavazás, ha jogilag nem releváns, hiszen a parlament a nemek győzelme esetén sem tudna olyan törvényt alkotni, amelyben megtiltja az EU-nak, hogy bárkit ide telepítsen. Itt nem egy racionális vitáról van szó, nem kínál semmilyen megoldást a menekültkérdésre, vagy az EU válságának kezelésére.

A népszavazás egyedüli reális célja csupán az lehet, hogy az emberek félelmeire apellálva magához kösse a választókat, azon az egy témán keresztül, amelyben többségi támogatottsággal rendelkezik. Nem a téma relevanciája, hanem a nyerhetősége határozza meg a kérdést, hiszen tudjuk, sem az oktatás, sem az egészségügy terén nem telesít túl jól az Orbán-kormány.

Nem lehet tudni, érvényes lesz-e...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.