2016. szeptember 24., szombat

VÉDHETETELEN A MAGYAR SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉG GYALÁZATOS VISELKEDÉSE

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2016.09.24.


Ha az MSZSZ sem érti, mi a népszavazás tárgya, mi a francért nem mondja, hogy maradjunk otthon, ha nem tudjuk, miről is szavazunk.

A Magyar Szakszervezeti Szövetségnek (MSZSZ) nincs véleménye az október 2-i népszavazásról. Sem a távolmaradásra, sem a szavazásra nem buzdítja a tagjait. Ez szégyen és gyalázat. Mondjon is erről akármit akárki a Városligeti fasorban. Az indok nevetséges és drámaian primitív, mert az MTI szerint így szól: „Felelőtlenség is lenne, ha a szakszervezet az amúgy is megosztott társadalomban ilyen egyértelműen politikai kérdésben akarná befolyásolni az embereket.”

És – ami még ennél is együgyűbb – már csak azért sem szólalnak meg ebben az ügyben, mert a szervezet elnöksége szerint „nem tudni, hogy a népszavazás kapcsán feltett kérdés kikre vonatkozik. Azokra, akiket a kormány a hiányzó munkaerő pótlásaként kíván az országba csábítani, azokra, akik fizetnek azért, hogy letelepedhessenek, netán azokra, akik saját hazájukból a háború elől menekülve kérnének menedéket Európában? A tisztázatlan tartalom miatt is döntött úgy a szövetség, hogy sem részvételre, sem távolmaradásra nem buzdítja a tagjait.”
 
Bárdolatlan és erkölcstelen képmutatás az MSZSZ minden szava. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a magyar szakszervezeteknek semmilyen következménnyel nem kell szembe nézniük a menekültválság kapcsán, mivel Mária (köz)munka alapú országában gyakorlatilag nincs menekült, akikről – a süket szakszervezeti vezetők tudta nélkül – a népszavazás elvileg szól. Tehát a szakszervezetek nyugodtan lehetnének elvszerűek és szolidaritásukról biztosíthatnák a szerencsétlen hazájukat elveszített embereket, akiknek nagy többsége munkás, dolgozó vagy – ahogy most hívják őket – munkavállaló.
 
Amennyiben ennyi bölcs ember, amennyi az MSZSZ elnökségében és egyéb vezető testületeiben ül, sem volt képes megérteni, hogy mi a bánatos farokról szól a népszavazás, márpedig ezt maguk állítják magukról, akkor mi a büdös francért nem lehetett azt mondani, hogy ne menjetek má’ el egy olyan népszavazásra, b. meg, amiről azt sem tudjuk, hogy miről szól. Drága Városligeti fasoriak, menjetek már a büdös francba! Ezt nem mondjátok komolyan. Nagyon rossz duma...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.