2016. október 11., kedd

AZ ORBÁN NEVŰ EGYÉN TELIBESZAR MINDENT, SUNNYOG, BUJKÁL, MENEKÜL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.10.10.


...Nos, az Orbán Viktor nevű ember mára szabadságot vett ki, és elrohant a parlamenti nyilvánosság elől ahelyett, hogy a jelenlévők szájába nyomta volna alaptákolmány-módosító akaratát, ha már emiatt ette az egészségünket reggeltől estig, ha emiatt égetett el 17 milliárd forintot úgy, hogy abból csak a holdudvar profitált. Hogy azt írjon az általa akármikor önkényesen foltozott és ilyen értelemben megbecstelenített dokumentumba, amit akar.

De nem, az Orbán nevű embernek meg kellett neki tekintenie tegnap este a magyar fociválogatott edzését Rigában, amire nélküle nem kerülhetett volna sor. És hasonlóképpen meg kell néznie ma a válogatott világbajnoki selejtező mérkőzését a lettek ellen. Mondjuk azon csodálkozom egy kicsit, hogy nem ő vezényelte le az edzést, mert ezek után már azon sem lepődnék meg, hanem sőt.

Szóval a parlamentben azt hazudták bele a mikrofonba a jelen lévő fegyverhordozói, névtelen-ismeretlen ülésvezető elnökök, hogy halaszthatatlan közfeladatot lát el éppen ott, ahol. Most akkor melyik, baszki? A Havasi nevű titkárnővel illene egyeztetni a hazugságokat, bár ha az MTI fotót készített arról, hogy éppen megtekint egy nyüves futball-edzést, akkor gyanítom, hogy az ügyeletes parlamenti idióta nem volt képben arra vonatkozóan, hogy mit is kéne lódítani.

Kivételesen az utolsó dolog, ami jelen esetben foglalkoztat (mondom: kivételesen!), hogy az Orbán nevű egyén saját zsebből fizetett, avagy sem. Tényleg, ahhoz képest, hogy tegnap még a Kossuth rádió mikrofonállványának azt hazudta, hogy hétfőn, azaz ma dicsőségesen benyújtja és beterjeszti a tákolmány megszámlálhatatlanadik fércelését a parlamentben, ami a magyar emberek, és Brüsszel, és megmutatjuk és senki nem mondhatja meg, ez így derék. Igaz, hogy a szombaton készített, vasárnap sugárzott interjúban egy szó nem esett arról, hogy mi a faszt műveltek a Népszabadsággal és kinek az akaratából, de az mindegy is.

Nem tegnap óta van az az érzésünk, hogy az Orbán nevű embert lassan már kétoldalról kell megtámasztani, hogy megálljon a lábán, és sanszos, hogy bármelyik percben összezuhan. Ez nem orvosi diagnózis, ez látszik a fején, a nyelvcsapkodásain, a kényszeres, zavart, idióta mozdulatain hétről hétre, ez hallatszik a rekedt hörgéséből és abból a bűzös, monoton dumából, amit előad. Szóval az Orbán nevű egyén legalja gyáva féregként futamodott meg ma a parlamenti munka elől (ennek örömére Semjén sem jelent meg, mert nem volt kit imádni).

Azon a napon, amikor neki – a két enyves kezével – be kellett volna terjesztenie azt az alkotmánymódosítást (nevezzük így), amiért egy éve szekálja a magyarokat és uszítja a társadalom egyik felét a másik ellen. Azon a napon, amikor a Mediaworks hozzá hasonlóan gyáva, aljas vezetői – az elmúlt két nap hasonlóképpen gerinces kiállása után – beteget jelentettek, és elsunnyogták a Népszabadság újságíróival való szembenézést.

Lefordítom: kicsináltak a szokásos fideszeses trágyaleves eleganciával egy lapot, ami az önfeledten vigyorgó Rogánok és egyéb állatfajták disznóságait feszegeti, a világsajtó tele van a kicsattanó demokráciáról és sajtószabadságról szóló hírekkel, ennek az Orbán nevű egyénnek meg éppen pont most kell pihennie, ezért elmegy szabadságra. És mekkora gáz, hogy már egy MTI közleményben is külön, önszántukból hangsúlyozzák, hogy saját zsebből szabadságol az illetékes elvtárs. Mert a sánta kutya nem hiszi el.

Nehogy véletlenül kínosan kellemetlen kérdésekre kelljen válaszolni az országgyűlésben, nehogy téma legyen ez a példátlan gennyes húzás, és nehogy szó essék arról, hogy éppen pont ma volt az a nap, amikor
Varga Misi közönséges végrehajtó sürgősséggel terjesztette be az adótörvények módosítását, amely szerint adótitok lesz, hogy ki mire kapott adókedvezményt, illetve adótitok lesz az összes olyan felajánlás is, amelyek leírhatóak az adóból. Vagyis az a cél, hogy többé soha nem tudjuk meg, hogy a Felcsút világklasszis csapata mennyi TAO-támogatást kap.

Natehát. Az Orbán nevű egyén telibeszar mindent, sunnyog, bujkál, menekül. Szürreális, majdhogynem hihetetlen: Magyarország, Európa és az egész világ jövője szempontjából legfontosabb alkotmánymódosítás napján ez az ijesztő fejű egyén egy rohadt, tét nélküli mérkőzés megtekintése miatt vonul szabadságra. Amit a lakájok halaszthatatlan közügynek hazudnak.

Elképesztő, milyen mélyre süllyedt ez a személyiségzavaros toprongy (Spöttlének üzenem, hogy ne forgassa a szemét, minden csúnya szót vállalok, helyénvalónak érzek, sőt, erre a görénységre már nem is találtam elég ocsmány szavakat) és valójában az is teljesen valószínűnek tűnne, ha mondjuk a Mediaworks hirtelen lebetegedett vezetőségét látogatná meg valamelyik lepukkant kórházban. Mint a pórul járt rendőröket. (Apropó, Orbán nevű ember, megvan már a robbantó? A SIM-kártyás blamáért hulltak már fejek? Ja, nem, mi ott sem voltunk, nem is velünk történt, nem a mi felelősségünk.)

Nem tudom, ha nem egy ocsmány politikai leszámolás kellős közepén lennénk, akkor is pihenésre lenne szüksége hirtelen az agresszív fejűnek, akkor is lenne egy megtekintenivaló edzés saját zsebből, mások lábán? Mindenesetre Magyarország egykori miniszterelnöke számára, ma nevezzük egyszerűen Orbán nevű egyénnek ezek a prioritások. Nyakig a Rogán- és Matolcsy- és Népszabadság-botrányban, az alkotmánymódosítás parlamenti beterjesztésének ünnepnapján, szabadnapot vesz ki, hogy az aranycsapat edzését megnézze. Helyes. Bujkálj, sunnyogj, rettegj! Ennél már csak rosszabb lesz a helyzeted.  


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.