2016. október 18., kedd

KÉPZELD, VIKTOR! AZT OLVASTAM, HOGY NÁLUNK IS BEVEZETIK A GANGESZT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.10.18.


Kedves Viktor!
 
Szar idő van, úgyhogy ráérek írni neked. Amúgy is tervezem egy ideje, de most meg időm is van, mert úgy felidegesítetted az asszonyt, hogy leégette a bablevest, pedig az a kedvencem. Nem a leégés, hanem a bab.
 
Az volt, hogy jött nekünk egy levél Mikrocenzus úrtól. A feleségem rögtön gyanakodni kezdett, hogy ez csak te lehetsz álnéven (Mari szerint impertinenciába vonultál, de én nem tudok róla, hogy vonultál volna, az impertinenciát meg nem értem, de Mari szerint azt jelenti, hogy álnéven írogatsz, bár szerintem nem azt jelenti, de valami hasonló szó van erre, mindegy), mert elég alacsonyra nőttél – innen jön a mikro – a cenzust meg nem tudja ő se, hogy micsoda, de olyan pöffeszkedően hangzik, szóval szerinte te voltál a borítékban. Na.
 
Én ugyan nem olvastam a levelet, de az asszony szerint csupa kérdés van benne és minden második kérdésben azt akarod megtudni, hogy van-e családban valaki, aki külföldön dolgozik. Kurvasokszor megkérdezed, mindenféle agyafúrt módon. Mari azért idegelte fel magát ezen, mert a gyerek is külföldön van, meg a szomszédból is két fiú, a keresztlánya is, meg a fél falu gyerekei. Szerinte – mármint a feleségem szerint – elmehetsz te a picsába (ő mondta így, nem én, mert ha felbosszantják, lehámlik róla az úri modor), mintha nem tudnád, hogy elmentek miattad. Hisz ameddig a falu ki nem lépett belőled, addig nem volt itt se munka, se megélhetés, se iskola, de még normális út, meg közvilágítás se.
 
Mióta önállósodtunk tőled, van minden, mert csináltunk magunknak, de az meg nem a te dicsőséged. Igaz az is, hogy egy ideje már elkezdtek hazaköltözni a fiatalok, mert jó itt élni, de azt is magunknak köszönhetjük, nem neked. Ezt se én mondom, hanem mindenki más. Tudod, milyen hálátlanok a vidéki népek. Nem tudják ezek a tiszteletet.
 
Naszóval az asszony bepöccent, hogy semmi közöd hozzá, ki hol van, mennyit keres, meg ilyenek. Szerinte azért faggatózol, mert megint valami adót akarsz kivetni, hogy a kint dolgozó gyerekeink pénzéből te is kapjál. Lófaszt a seggedbe. Ezt se én mondom, hanem a Mari...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.