2016. október 18., kedd

EGYMILLIÓ FORINTOS KÉRDÉS: MIÉRT VAN ORBÁN MÉG SZABADLÁBON?

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2016.10.18.


A politika csicskásává aljasúlt bűnüldözés - Polt Péter legfőbb ügyésszel az élén - nem lép fel Orbán Viktor, az ország első számú uszítója ellen.

A németországi Würtzburg bírósága másfél év börtönt szabott ki egy német állampolgárra, aki a közösségi portálokon a menekültek – illetve a hivatalos magyarországi nómenklatúra szerint a migránsok – ellen uszító kijelentéseket tett, halállal és erőszakkal fenyegetve őket. A meglepően szigorú ítéletet indokolva a bíróság a vádlott korábbi, hasonló megnyilatkozásaira, mint súlyosbító körülményre hivatkozott.

A német sajtó a börtönre ítéltet „jobboldali radikális uszítónak” nevezi, ami Németországban elítélő besorolásnak számít, nem úgy, mint például Magyarországon, ahol a német szélsőjobb jelszavait felvállaló Jobbik képes magát egyszerűen „nemzeti radikális” pártnak minősíteni és sokan annak, és „partiképesnek” tartják. Az ítélet és az alapjául szolgáló jelenség, az interneten elharapózott uszító megnyilvánulások elszaporodása, széles társadalmi vitát váltottak ki Németországban, ahol a politikai pártok jelentős része a jelenleginél határozottabb fellépést sürget az ilyen és az ehhez hasonló esetekben. Már 2015-ben az internetes tartalomszolgáltatók egy nagyobb csoportja megállapodott abban, hogy a törvénysértőnek minősíthető megnyilvánulásokat 24 órán belül eltávolítják az internetről.

Volker Kauder, a kormányzó német Kereszténydemokrata Párt (CDU), a Fidesz testvérpártja parlamenti frakciójának a vezetője elképzelhetőnek tartja olyan törvény elfogadását, amely akár 50 ezer euróval is büntetné azokat a tartalomszolgáltatókat, amelyek egy héten belül nem távolítják el a portáljaikról az említett tartalmakat. Arról is szó van, hogy az internetes hecckampányok, uszító internetes megnyilvánulások áldozatainak kártérítés járjon. A német rendőrség is háborút üzent az uszítók ellen és országos razziát szervezett az ilyen tartalmak felderítésére, és szerzőik előállítására. A vezető német politikusok szerint a német állam erkölcsi kötelessége, hogy az ilyen megnyilvánulások sem offline, sem online formában ne maradhassanak a jogrendszer hatókörén kívül.

Az egymillió forintos kérdés: hogyan fordulhat elő, hogy az olyan kaliberű uszító, mint Orbán Viktor – aki Magyarország kormányfőjeként, az általa irányított hatalmas propaganda és sajtó arzenálra, valamint az állam majdnem korlátlan anyagi lehetőségére építve országos uszító kampányt rendelhet el az Európába érkezett és Magyarországon csak átgyalogolt menekültek ellen, sőt egy hazug népszavazást is képes kierőszakolni, csak azért, hogy learathassa antihumánus jelszavai, a menekültek és az Európai Unió menekültpolitikája ellen indított hecckampánya gyümölcseit – még szabadlábon van...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.