2016. október 3., hétfő

ORBÁN BUKTA A NÉPSZAVAZÁST - AZ ELLENZÉK HAGYJA OTT A PARLAMENTET!

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2016.10.02.


Ha a demokratikus ellenzék most sem csapja rá a parlament ajtaját Orbán enyves kezére, részese és legitimálója marad az orbáni diktatúrának.

Orbánnak nem sikerült október 2-án a választók többségét az urnákhoz kényszeríteni. Százezrek a távollétükkel szavaztak, százezrek érvénytelenül. Elsősorban a nemzeti együttműködés gyűlöletes, gyűlöletre épülő rendszere ellen, és ezzel az érvénytelenségbe taszították az elmúlt évtizedek legnagyobb propaganda kampányával megtámogatott kvóta-referendumát.

Mindez egy cseppet sem fogja zavarni a magyar kormányfőt, hogy a „nem” szavazatok nagyobb számára hivatkozva, ne kapcsoljon magasabb fokozatba, és ne folytassa legiszlációs és politikai ámokfutását, értelmetlen, Magyarország nemzeti érdekeivel ellentétes harcát az Európai Unió, az európai értékek, a nyugati világ, a liberális demokrácia ellen, saját, korlátlan hatalmának megteremtése és fenntartása érdekében.
 
Sajnos abban is majdnem biztosak lehetünk, hogy a magyar demokratikus ellenzék, főleg annak a parlamentben is képviselettel rendelkező pártjai nem fogják megérteni, hogy Orbán jelenlegi kudarcát semmi esetre sem lehet a 2018-as parlamenti választások ellenzéki esélyeinek javulásaként értelmezni. Orbánt mostani fiaskója ugyanis arról fogja meggyőzni, hogy az eddiginél is határozottabban és erőszakosabban kell tovább haladnia azon az úton, amelyet a liberális parlamenti demokrácia szétlőtt állásai és lebombázott erődítményei szegélyeznek.
 
A kvótanépszavazáson a „nem” válaszok többsége is elég lesz Orbánnak ahhoz, hogy a magyar választók október 2.-án felmutatott relatív támogatására hivatkozva, újabb lépéseket tegyen illiberális, fasisztoid rendszerének végleges kiépítése felé, amelyhez – amennyiben nem vonul ki testületileg a parlamentből és nem hirdeti meg annak bojkottját –, a demokratikus ellenzék puszta parlamenti jelenlétével fog paravánként szolgálni és az országgyűlésben a szájukat tépő ellenzékiek fogják tartani a lámpást, midőn Orbán Viktor és nem a migráns csordák erőszakot tesznek mindenen, ami európai, humánus, demokratikus, ami még megmaradt a rendszerváltás után kiépített gyenge demokráciánkból.
 
Amennyiben a demokratikus ellenzék nem csapja rá a parlament ajtaját Orbán Viktor enyves kezére, továbbra is alkotó eleme marad az orbáni diktatúrának, amely máig arra alapozza a legitimitását, hogy a parlamentben ellenzéki képviselők ülnek, a tisztelt ház ülésezik, a parlamenti többség törvényeket hoz, a kormány pedig azok mentén vezeti az országot. A helyzet ennél is rosszabb...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.