2016. október 3., hétfő

CSODA, HA MAGYARORSZÁG AZ EGYIK LEGKORRUPTAD A FEJLETT ORSZÁGOK KÖZÜL?

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondó
2016.10.03.


Ezekről ne maradj le!
 
Csoda, ha Magyarország az egyik legkorruptabb a fejlett országok közül? (MNO, RTL)
Itt vannak a jó bevándorlók: üzletemberek az Orbán család körül (
Átlátszó)
Kereskedőházak: kormányközeliek és szocik is nyertesei az újraosztásnak (
HVG)
 
 
Ha van 3 perced:
 
Újra Magyarországot vizsgálja az OLAF
Ezúttal a nagy, uniós finanszírozású infrastrukturális beruházások (közút- és vasútfejlesztések) miatt indult nyomozás, de a mezőgazdasági-vidékfejlesztési támogatások átvilágítása is változatlanul napirenden van. Közben szomorú ranglistán van előkelő helyen Magyarország: mi vagyunk a negyedik legkorruptabbak a fejlett országok közül. (
MNO, RTL)
 
Itt vannak a jó bevándorlók: üzletemberek az Orbán-család körül
Nehezen átlátható kapcsolati háló épült ki mára az Orbán család körül közel-keleti, török és más, Európán kívüli országokban élő, vagy onnan származó üzletemberekből. A tényleges üzletekből csak annyi látszik, hogy a miniszterelnök környezetéhez köthető cégek időnként közös ingatlanügyletekben vesznek részt ezen üzleti körök egyes tagjaival. Orbán Ráhel és Tiborcz István központi figurái ennek a kapcsolatrendszernek. (
Átlátszó)
 
Kvótamenekültenként több mint 7 évnyi ellátás árát költöttük gyűlöletkampányra
Az 1294 kvótamenekült ellátására fejenként 1,8 millió forintot adna az Európai Unió, az ellenük való gyűlöletkeltésre viszont fejenként 11,5 milliót költ a magyar kormány. Az eddig mintegy 15 milliárd forintos népszavazási kampány minden egyes magyarországi lakosnak 1515 forintjába került, ami bő hétszerese annak, amennyibe egy brit lakosnak került a teljes Brexit-kampány. (
Átlátszó)

Kereskedőházak: kormányközeliek és szocik is nyertesei az újraosztásnakNem meglepő, hogy Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a rokonsága is lehetőséghez jutott, hogy kereskedőházat üzemeltessen. Váratlan volt ugyanakkor, hogy az eddigieknél jóval nagyobb arányban részesültek az apanázsból a szocialistákhoz közeliek mondott üzletemberek, akik közül páran a busásabb haszonnal kecsegtető üzletbe, a letelepedési kötvények forgalmazásába is beszálltak.  (HVG)

Ha van még két perced:
 
Szanyi Tibor Tumblr-bejegyzésben közölte, szerinte az csak cirkusz, hogy az Átlátszó a havi 4320 eurós költségtérítése után érdeklődik. (Vastagbőr)
 
Öt év kellett a Malév megszűnéséhez – a hitelezők egy forintot sem kapnak. A felszámolás kezdetekor 200 milliárd forintot is meghaladó hitelezői igényt becsültek. (HVG)
 
Olimpiai mountain bike pályát építenének Simicska Lajos háza mellé. A Simicska-villa környéke egyelőre érintetlen természetvédelmi terület. (Blikk)
 
A fejlesztési miniszter állami érdekre hivatkozva leállíttatta a metrópótló-busz pályázatot, a BKK viszont befolyásolási kísérlettel és versenykorlátozással vádolja a minisztert. (Index)
 
Nem vontak le semmit Farkas Flórián tiszteletdíjából a bizottsági hiányzások miatt. Nem működik a bizottsági ülésektől rendszeresen távol maradó képviselők anyagi szankcionálása. (Átlátszó)

Milliárdos csalási botrányba keveredett az egyik legnagyobb hedge fund. Afrikai hivatalnokokat fizettek le, cserébe bányászati jogokat és egyéb privilégiumokat kaptak. (Portfolió)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.