2016. október 10., hétfő

RETÚR VOLT A CILIKOPTER: ODAFELE IS REPÜLTEK ROGÁNÉK

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.10.10.


Ezekről ne maradj le!
 
Oligarchaalkuk, zsarolások, gyáva arrogancia – ezért zárták be a Népszabit (Átlátszó, 444)
Már odafelé is helikopterrel utazott a Rogán család (24)
Garancsiék építenek luxuslakóparkot a Római-parton (Magyar Narancs)


Ha van 3 perced:
Oligarchaalkuk, zsarolások, gyáva arrogancia – ezért zárták be a Népszabit
Hónapok óta lehetett hallani, hogy a Népszabadságot kiadó Mediaworks-öt, ami egyébként az egyik legnagyobb médiacég Magyarországon, egy Mészáros Lőrinchez köthető cég veszi meg. A kiadót eddig nem érdekelte a veszteség. Inkább tűnik úgy, mintha a tulajdonos Heinrich Pecina egyezett volna meg úgy az összességében nyereséges kiadó leendő vevőjével, hogy előbb bezáratja a kormány szemében mindig is szálkát jelentő napilapot.
(Átlátszó, 444, Vastagbőr)

Már odafelé is helikopterrel utazott a Rogán család
A kemény sztorik közlése után hirtelen bezárt Népszabadság még utoljára kiderítette, hogy Rogánék a múlt heti esküvőre már odafelé is helikopterrel érkeztek: látszanak a rögtönzött leszállópálya nyomai, amik miatt vélhetően fákat is kivágtak. Valószínűleg azért szálltak le ilyen messze az esküvőtől, mert sok volt a fotós. Egyébként a Habony-művek és a közmédia figyelmét el is kerülte a történet, egy árva szót sem szóltak róla. (NOL,
24, Comment blog)
 
Garancsiék építenek luxuslakóparkot a RómairaTarlós István kitart a római parti mobilgát mellett, annak ellenére, hogy az tönkreteszi a természetes ökoszisztémát és gazdaságilag is rossz terv. Bár talán nem mindenkinek… Annak ellenére, hogy a területen csak üdülőt szabad építeni, szeptemberben elkezdődött egy lakópark építése. A kivitelező a Market Zrt., a finanszírozó a szintén Garancsihoz tartozó Duna Takarék, a beruházó a Csányi Sándor szövetséges Nagy György cége. (Magyar Narancs)
 
Magyarországra is jött az ukránok kenőpénzébőlUkrajnában olyan korábban magas beosztású köztisztviselők kerültek pézmosási botrányba, mint a volt helyettes-főügyész vagy, mint a katonai és kereskedelmi fegyverek exportját feügyelő állami szervezet vezetője. Az offshore cégeken és bankokon átfuttatott kenőpénzekből Magyarországra is érkezett: Roman Zabzaliuk, Timosenko pártjának korábbi frakcióvezető-helyettese  legalább 375 ezer dollárt utalt saját és asszisztensei magyar bankszámlájára. (Átlátszó, OCCRP)
 
Ha van még két perced:

A Népszabadság bezárásának híre végigsöpört a világsajtón. A hírekből értesülő munkatársak mellett számos szerkesztőség állt ki, az Átlátszó publikációs felületet ajánlott. (Átlátszó, Átlátszó Videó ,Infovilág, HírTV)
 
Az Együtt feljelenti Matolcsyt hivatali vesztegetés gyanúja miatt, mivel mint kiderült az UniCredit vezérigazgatója lakást biztosít neki. A jegybankelnök fiának cége ellen pedig a NAV intézkedik. (HVG,Népszava)
 
Újabb 3 milliárdot költ el a Városliget Zrt., most a Néprajzi Múzeum és a liget rehabilitációjának terveit készíttetik el. A Műszaki és Közlekedési Múzeum is drágábban készül, mint tervezték. (Átlátszó)
 
A tolmácsi polgármestert jogerősen félmilliós büntetésre ítélték, mert betörte egy haragosa orrát. Ettől még nem vált méltatlanná tisztsége betöltésére. (Átlátszó)
 
A Budapesti Temetkezési Intézet nem elégszik meg egy krematórium által kiadott igazolással, arról, hogy a hamvasztás szabályosan történt. Ha a hamvakat szórni szeretnék, újra megfizettetik a hamvasztást a rokonokkal. (Átlátszó)

Sajnos idén nem indult el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közpénzügyi szakújságíró képzése, az indokot nem közölték, csak annyit, hogy a következő félévben is érdemes próbálkozni. (Átlátszó)
 
Két tucat olyan képviselő van, aki több parlamenti bizottsági ülésről hiányzott, mint amennyin ott volt. Minden pártból vannak lógós képviselők. Elvileg ilyenkor tiszteletdíjuk a hiányzással arányosan csökken. (MNO)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.