2016. október 31., hétfő

SZÁLL A PARASZT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Markó Beáta
2016.10.30.


A Goebbels nyomdokait követő magyar propagandaminiszter, miután több hónapos gyűlöletkampányával jól végezte dolgát, a hergelési időszak csúcspontján (az idegenek elleni népszavazás napján) szeretett feleségével helikopterre ült és elrepült egy celeb esküvőjére.

Pechére egy gonosz, rosszindulatú újságíró kiszúrta a kirándulást és kíváncsiskodni kezdett a helikopterezéssel kapcsolatban. A rutinos propagandaminiszter azonnal és szemrebbenés nélkül letagadta, majd amikor már fotó is igazolta a légi utazást, letagadta, hogy letagadta.

– Parasztgyerek vagyok, nem urizálok – szólt a miniszter mindent elsöprő érve, s nekünk semmi okunk kétségbe vonni állítását, különösen a mondata első felét.

Néhány nappal később a parlamentben férfiasan megvédte magát tehetséges üzletasszony feleségének szoknyája mögé bújva. Az egész helikopterezés nem volt más, mint a sikert sikerre halmozó nej barterüzlete, neki valójában semmi köze az egészhez.

(Ez a válasz nyilván megnyugtatta volna az ország lakosságának azt a négymillió tagját, akik az éhezés és a nyomor szélén vagy a kellős közepén tántorognak, ha nem kapcsolták volna rég ki az áramot náluk, és láthatták volna a T. Házban folyó színvonalas előadást.)


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.